Title of a News Article

Urfalılar yetkililerden haber bekliyor...

Urfalılar yetkililerden haber bekliyor...
banner206

2015 yılında temeli atılan 1700 yataklı Şanlıurfa Şehir Hastanesinin durumu kamuoyu tarafından merak ediliyor. Yap-İşlet Devret projesi ile yapılması planlanan Şanlıurfa Şehir hastanesinin hayata geçirilmesi için,Siyasiler ve diğer yetkililere bir kez daha çağrı yapıldı

Ak Parti Hükümeti tarafından İstanbul, Ankara,mersin gibi bir çok İl'e tam donanımlı Şehir hastanelerini faaliyete koydu. Şehir hastanesine kavuşmayı bekleyen Şanlıurfa'da ise herkes hastanenin ne zaman yükseleceği tartışılyor. 31 Mart yerel seçimleri öncesi Partisinin Şanlıurfa mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehir hastanesi temeli atılmıştı, Urfaya hayırlı olsun demişti. Bu söz üzerine Şanlırfa'da herkes Şehr hastanesinin temel atılıp atılmadığını tartıştı. Muhalefet, seçim öncesi şehir hastanesi arazisi önünde açıklamalarda bulunmuşlardı. 

Şanlıurfa'da STK ve kamuoyu,Milletvekilleri ve diğer yetkililere sık sık sesini yükselterek,Şehir hastanesinin ne zaman tam anlamıyla temelinin atılacağını merak ediyor. ŞAnlıurfa il Sağlık Müdürlüğü ise, Şehir hastanesi nedeniye yatırımlarını yapamıyor. Çünkü, sağlık bakanlığı, yatırım programında olan Şehir hastanesi nedeniyle her hangi bir başka hastaneyi devreye koyamıyor. 

İSTİHDAM OLUŞTURULACAK

Şehir hastaneleri Kamu özel işbirliği projesi bütçesiyle tamamıyla yurt dışı kaynağı ile yapılması planlanan ve YDA İnşaat tarafından inşaası ve yönetimi yapılacak olan 1700 yataklı Şehir hastanesinin 3 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyordu. 25 yıl özel yönetim tarafından işteilecek olan Şehir hastanesinin faaliyete geçmesi durumunda binlerce kişiye iş istihdamı oluşturulması hedefleniyor. 

2015 yılında 1.8 milyar yatırım tutarı olduğu açıklanan ve 1700 yataklı olacak hastanenin kentin sağlık sorunlarına da cevap vermesi bekleniyordu ancak temeli 4 yıl önce atılan hastanenin o günden sonra akıbeti belli olmadı. Hastanenin yapımı için ihaleyi alan YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, arazinin yetersiz olduğunu iddia ederek bir türlü temeli atılan hastanenin yapımına başlamıyordu. Bunun üzerine Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, YDA'nın isteği üzerine yer talebinde bulunmuş,ve yeterli arazi tahsiside yapılmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2019, 16:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet
Ahmet - 5 yıl Önce

Tayyip temeli atmış iste. Yalanmı soyleyecek.

SIRADAKİ HABER

banner195