Title of a News Article

Urfa’ya müjdeli haber…

.

Urfa’ya müjdeli haber…
banner206

Şanlıurfa Kamu hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Hastanelerde görev almak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından 43 yeni hekim atandı.

Şanlıurfa’da uzman hekim ve yan dal branşlarındaki eksiklikten dolayı Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği yetkilileri gerek Sağlık Bakanlığı gerekse TKHK ile yaptıkları görüşme ve ziyaretler neticesinde Şanlıurfa’da eksik olan branşların listeleri yetkililere bildirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda bölgede birçok ilde bulunmayan branşların ataması 69.dönem DHY kadrosuyla Şanlıurfa’ya yapıldı.

 

ŞANLIURFA SAĞLIKTA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. M. Cihan Ekmen, " Şanlıurfa gerçekten büyük bir şehir. Sağlık hizmetlerinin çok yoğun olduğu bir şehir. Bu açıdan ciddi bir eksiğimiz vardı. Ankara’ya bunu ilettik. Ankara da pozitif bir ayrımcılık yaptı ve İlimize 43 yeni Hekim atadı. Bu atanan Hekimler içerisinde bir çok bölgede, bir çok ilde bulunmayan özellikli branş dediğimiz branşlar var. Bunlar;

Çocuk Endokrinolojisi, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları,

Çocuk Gastroenterolojisi,

Çocuk Hematolojisi ve onkolojisi,

Çocuk Radyolojisi,

Çocuk Ergen Ruh Sağlığı ve hastalıları,

Gastroenterolojisi,

Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi,

Nefroloji,

Perinatolojisi,

Radyasyon Onkolojisi,

Tıbbi Genetik,

Yoğun Bakım uzmanı gibi branşlar ilimizde hizmet vermeye başlayacaklar, böylelikle hastaların il dışına gitmeden kendi yaşadıkları yerlerde tedavileri olmalarına olanak sağlandı. Dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. M. Cihan Ekmen; Şanlıurfa halkının hizmetin en iyisine en kalitelisine layık olduğunu belirterek, ilimizde yaşayan halkın Metropol illerindeki hastanelerde hangi imkân varsa Şanlıurfa da ki hastanelerde de aynı imkânları getireceklerini tedavi olmak için il dışına gitmelerine gerek kalmadan hastanelerimizde tedavi olmaları için çalışacaklarını söyledi.

  

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195