Title of a News Article

Utanç verici!

.

Utanç verici!
banner206

 Şanlıurfa'da, 11 yıldır SSPE hastalığı ile mücadele eden 15 yaşındaki Osman Çetinkaya, her ay ailesi tarafından Ankara'ya devam eden tedavisi için ambulans yerine içerisine yatak koydukları minibüs ile gidebiliyor. Hasta çocuğun babası aynı zamanda SSPE Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı olan İsa Çetinkaya, hastalara ambulans tahsisi yapılmamasının utanç verici olduğunu söyledi.

Hayati Harrani Mahallesi'nde yaşayan Çetinkaya ailesinin 15 yaşındaki çocukları Osman Çetinkaya, 2005 yılında SSPE adı verilen ölümcül hastalığa yakalandı. Hastalığın ilerlemesiyle konuşma ve yürüme engelli olan Osman Çetinkaya, ailesi tarafından iyileşmesi için hastane hastane dolaşıyor. Yıllardır SSPE hastalığına çare arayan Çetinkaya ailesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan SSPE hastalarına yönelik TÜBİTAK tarafından Hacettepe Üniversitesi'nde uygulanan deney projesinde hastalığın iyileşmesi için çalışma başlatıldı. Bunun için 81 ilden gönüllü hasta ve yakınlarının katılacağı projeye Şanlıurfa'dan 21 SSPE hastası başvuru yaptı. Ancak projenin hayatta geçmesi için SSPE hastaları her ay düzenli olarak Ankara Hacettepe Üniversitesi'nde tahlile gidiyor. 7 aydır Ankara'ya düzenli şekilde SSPE hastası olan oğlu Osman Çetinkaya'yı minibüsle tedaviye götürüp getirdiğini ifade eden SSPE Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı İsa Çetinkaya, 1700 kilometrelik yolculukta çok zorlandıklarını ifade ederek 'Benim onlardan tek isteğim yasalar çerçevesinde bu SSPE hastalarının Hacettepe'ye gidiş ve gelişleri için ambulans teminidir. Bunun dışında hiçbir ihtiyacımız yoktur" diye sitem etti.

 

AMBULANS TALEBİMİZ GERİ ÇEVRİLDİ

Her ay oğluyla ve maddi durumu iyi olmayan başka bir SSPE hastasıyla birlikte minibüslerine koydukları yatakla yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını belirten İsa Çetinkaya, hasta yakınlarının maddi imkansızlıklar içerisinde olduklarını ve sadece ambulans talep ettiklerini söyledi. 12 yıldır SSPE hastalarının tedavisi için mücadele verdiklerini söyleyen Çetinkaya, ambulans taliplerinin geri çevrildiğini belirterek şöyle dedi:

"Üç ay önce deneme mahiyetinde de olsa SSPE hastaları için tedaviye başlandı. SSPE hastalarımızın yüzde 99'u tarım işçisi ile çalışan ailelerin çocukları ve maddi durumları kötü. Biz, bu tedavi için 21 hasta beyan ettik, gönüllü adı altında. Bu 21 hastadan şu ana kadar 9 tanesi alındı. Alınanlar kendi imkanlarıyla Ankara'ya gittiler. Bu hastalarımız yatalak ve ambulansla gitmeleri için müracaatta bulunduğumuz yetkililer bu talebimizi geri çevirdi. Bu ölüme terk edilen bu insanlara bir ambulans verilmesini istedim. Ancak bu talebimiz geri çevrildiği gibi yetkili kişiler daha bizimle görüşmemesi psikolojimizi bozdu."

 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195