Title of a News Article

Valiliğin öncülüğünde yenilendi

.

Valiliğin öncülüğünde  yenilendi
banner206

Şanlıurfa Valisi Göngör Azim Tuna’nın öncülüğünde Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde restore edilen Plastik Cerrahi servisi yapılan törenle açıldı.

 

Haber: Osman Kaya

 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın öncülüğünde “Bir oda bin dua” adıyla başlatılan ve hayırseverlerin desteği ile restore edilen Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan Plastik Cerrahi Polikliniği’nin açılışı bugün yapıldı. Bunu yanında Vali Güngör Azim Tuna’nın destekleriyle Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki 18 poliklinik hayırseverler tarafından yeniden dizayn edilecek.

 

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan açılışa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen, Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, şanlıurefa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı İsmail Bağıban, Şanlıurfaspor Kulüp Başkan Yardımcısı Şerdil Karahan, Şanlıurfaspor 2.Başkanı ve Tesis Sorumlusu Emin Yetim, Eyyübiye Belediye Başkanı Metin Baydilli, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Halil Kesküş,  STK temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

 

EKMEN: MODERN DEVLET HASTANELERİ HALKIN HİZMETİNE SUNULACAKTIR

Yeniden düzenlenen polikliniğin açılışında konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen, 10 ilçede hastane projelerinin devam ettiğini ifade etti. Erkmen, “2 Kasım 2012 yılında kurulan Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği genel Sekreterliği 7 bin 500 kişilik sağlık ordusuyla ve 27 sağlık tesisiyle 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Sağlık Bakanlığımız tarafından son dört yılda sağlık yatırımlarına baktığımızda 1990 yılında 100 yatak olarak hizmet veren Siverek Devlet Hastanesi 2012 yılında 200 yataklı olarak hizmete girmiştir. Yine aynı yıl Siverek ilçemizde bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni hizmete açmış bulunmaktayız. 1965 yılından beri hizmet veren Viranşehir Devlet Hastanesi 2012 yılında 34 milyon gibi bir bedelle 200 yataklı yeni hastanesine kavuşmuştur. 40 yatakla hizmet veren Akçakale Devlet Hastanesi 2015 yılında 15 milyon gibi bir bedelle 100 yataklı olarak hizmete girmiştir. Yine 2009 yılından beri hizmet veren Halfeti Devlet hastanemizin yerine 2015 yılında8,5 milyon liralık bir bedelle 25 yataklı devlet hastanemizi hizmete açtık. 1995 yılından beri 100 yatakla hizmet veren Birecik Devlet hastanemiz 2017 yılının ilk yarısında hizmete girecektir. Yatırım bedeli 30 milyon civarındadır. Yine 1993 yılında beri 50 yataklı olarak hizmet verdiğimiz Suruç Devlet hastanemizin yerine, 2017 yılın ilk yarısında açmayı planladığımız hastanemizin yatırım bedeli 42 milyon civarındadır. Ceylanpınar devlet hastanemizin proje ihalesini yaptık. Bozova devlet hastanemizin proje ihalesini yaptık. Harran devlet hastanemizin projesini yaptık. Bunlar bittiğinde 10 ilçemizin tamamında yeni modern devlet hastaneleri halkın hizmetine sunulacaktır” dedi.

 

TUNA: ELİMİZDE BU ŞEKİLDE EPEY BİR SERVİS VAR

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, bu projenin amacının hayır duası almak ve insanları birbirine yakınlaştırmak olduğunu ifade etti. Tuna, “Bugün güzel bir vesile için burada bulunuyoruz. Şanlıurfa;’ya devletimiz, hükümetimiz büyük yatırımlar yapıyor. Yatırımlar da devam ediyor. Tabii ki hizmette sınır yok. Altyapı olarak, fiziki yapı olarak, bina olarak çok iyi bir noktadayız. Sağlık personeli anlamında da açığımıza kısa zamanda giderip Şanlıurfa insanına daha kaliteli bir hizmet sunma noktasında daha iyi bir noktaya da gelmeyi ümit ediyoruz. İlerleyen dönemlerde de bunu hep birlikte göreceğiz. Bu bir oda bin dua kampanyası özellikle Mehmet Akif İnan Hastanesi gibi ömrünü tamamlamış yenilenme ihtiyacı olan daha kaliteli hizmet sunulması arzu edilen servislerde özellikle ideal. Hem vatandaşlara sosyal hayat projesi kapsamında hayır yapma imkânı sunuyor hem de buradan yararlanacak olan toplumun her kesiminden insanların hayır duasını alma ve bizi birbirimize yaklaştıran, kaynaştıran, dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştiren bir kaynaştırma projesi olarak da aslında katkı içeren bir projedir. Biz de bunu Şanlıurfa Valiliği olarak öncüğünü yapmak istedik, destekledik. Elimizde bu şekilde epey bir servis var, ilgi ve alaka bekleyen, malum bir servisin yenilenme bedeli burada ifade ediliyor. Bu servisin içinde birçok oda var. Odalar yeniden yenileniyor. Şanlıurfalı iş adamlarımızı, hayırseverleri ve kurumları bu kampanyaya katkı yapmaya davet ediyoruz. Devletin tabii i bunları yapacak gücü var, yapıyorlar. Ama dediğim gibi bu insan sirkülasyonlarının yoğun olduğu mekanlardır. Hizmette sınır yok. Arkadaşlarımızdan bizim sadece dileğimiz, insanlara verdikleri hizmette tabii ki çıtayı düşürmemeleri, devletin kendilerine emanet edilen her kuruşu yerinde kullanmaları, tedavi için devletin harcadığı çok büyük rakamlar var. Gereksiz tedavi yapılmaması, aslında insanların hasta olmaması için el birliğiyle uğraşmamız gerekiyor. Öncelikle hasta olmamaları için uğraşmalıyız. Eğitim ve sağlık kurumlarının temel işlevlerinden birisi de budur” dedi.

 

Yapılan açılış ve kurdela kesiminin ardından Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve beraberindekiler yeni restore edilen Plastik Cerrahi servisini gezerek incelemelerde bulundu.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2017, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142