Title of a News Article

Valilik açıkladı. Ceza uygulanacak

İl Hıfzısıhha Kurulu Vali Erin Başkanlığında Toplanarak Önemli Kararlar Aldı

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs (COVID 19) salgınına karşı Bakanlıklar tarafından alınan tedbir kararlarının Valiliklere gönderilmesi üzerine, İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında toplanarak bazı kararlar aldı.

Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulunda yapılan değerlendirmeler sonucunda alınan kararlar, ilgili kurum-kuruluşlara ve kamuoyuna duyuruldu.

Salgın riskine karşılık vatandaşları bilinçlendirme faaliyetleri, gıda sektörü denetimleri, toplu taşıma, umuma açık yerler ve ticari faaliyetin icra edilmeye devam edildiği alanlarda uygulanacak tedbirleri içeren kararlar şu şekilde:

1. Belediye Başkanlıkları tarafından vatandaşların ortak kullandıkları kamuya ait alanların uygun aralıklarla dezenfekte edilmesine,

2. Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Sağlık Müdürlüğü tarafından konu hakkında hazırlanan afişlerin Kaymakamlıklar, ilçe belediyeleri ve ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından halkın sıklıkla bulunduğu AVM. vb. toplu yaşam alanlarında gösteriminin sağlanmasına,

3. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla konu ile ilgili olarak hazırlanacak afiş, broşür vb. görsellerin Belediyeye ait toplu taşıma araçları ile Billboardlarda gösterimlerinin sağlanmasına,

4. Gıda sektöründe (fırın, lokanta, pastane, semt pazarları vb.) çalışanların hijyen koşullarına azami özen göstermesine, maske ve eldiven kullanılmasına ve para alışverişi yapanların gıda ile temasının önlenmesine, lavaboların temizliğinde öncelikle kireç sökücü sonrasında ise çamaşır suyu kullanılmasına, kullanılan bardakların hijyen kurallarına göre temizlemesine, lokantalarda masaların arasındaki mesafelerin asgari 2 (iki) metre olacak şekilde düzenlenmesine,

5. İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeler, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Kolluk Kuvvetleri tarafından oluşturulan ekiplerin yapmış olduğu denetimlerin en üst düzeye çıkarılmasına,

6. Ticaret Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına bağlı odaların konu ile ilgili üyelerini bilgilendirmesine ve gerekli takibi yapmasına,

7. Taşımalı eğitimde görevli servislerin Milli Eğitim Müdürlüğünce, diğer tüm servislerin ise bağlı bulunduğu oda ve şirketler tarafından dezenfeksiyon işlemlerinin yapılması ve takibinin sağlanmasına,

8. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet gösteren işyerlerinin yeterince havalandırılması, kullanılan araç ve gereçlerin dezenfektanlarla uygun aralıklarla dezenfekte edilmesi, çalışanların hijyen kurallarına uyması noktasında OSB Müdürlüğünce gerekli önlemlerin al dı.

ESNAF TEMSİLCİLERİ İLE KONUŞTU

Şanlıurfa'daki esnaf ve meslek kuruluşu temsilcileriyle bir toplantı yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı tutulması gereken alanları açık bulunduranların polis, jandarma ve belediyelere ihbar edilmesini, karara aykırı hareket eden işletmelere cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, koronavirüs (COVID 19) salgınına karşı alınan tedbir ve önlemleri istişare etmek üzere, İl Hıfzısıhha Kurulu toplantısı öncesi, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren esnaf odaları ve meslek kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

İl Sağlık Müdürü M. Emre Erkuş, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ve İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi’nin de hazır bulunduğu toplantıda, koronavirüs salgını hakkında genel bir durum değerlendirmesi yapan Vali Erin, virüsün yayılmasını engellemek amacıyla Bakanlıklar tarafından duyurulan tedbirlerin, toplum sağlığı açısından önemine işaret etti.

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeliler dâhil olmak üzere, virüs şüphesiyle yirmiden fazla kişinin tahlillerinin yapıldığını ve sonuçların negatif çıktığını açıklayan Vali Erin, 14 günlük karantina süreci ile vatandaşların toplu olarak bulundukları yerlerin faaliyetlerinin durdurulması kararının önemine dikkat çekti.

Türkiye’nin, dünyayı sarsan virüs salgını karşısında büyük ve başarılı bir sınav verdiğini ifade eden Vali Erin, dünya çapında kısa sürede 7 binden fazla kişinin ölümüne neden olan salgın riskinin hafife alınmaması gerektiğini söyledi.

İşyerini Açanlara Yasal İşlem Yapılacak

Esnaf odaları ve meslek kuruluşu temsilcileriyle, salgın riskine karşı alınan tedbirleri istişare eden Vali Erin, vatandaşların yoğun şekilde ziyaret ettiği taziye evleri, kahvehaneler, kapalı çocuk alanları gibi ticari işletmelerin faaliyetlerinin durdurulması kararının hayati önemine değinerek, oda, dernek ve diğer meslek kuruluşlarının desteğini rica etti. Alınan tedbir kararlarına aykırı davranarak, faaliyeti durdurulan alanları açık bulunduranlar hakkında yasal işlem yapılacağını belirten Vali Erin, kapalı olması gereken yerlerin açık olduğunun görülmesi halinde Emniyet, Jandarma ve belediyelere ihbar edilmesini istedi.

Toplantı sonrası birer açıklama yapan esnaf odaları ve meslek kuruluşu temsilcileri de, başta kuruluşlarına bağlı üyeleri olmak üzere tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere titizlikle riayet etmelerini istediler.

Virüs salgınına karşı Türkiye’nin aldığı tedbirlerin öneminin farkında olduklarını ifade eden temsilciler, Vali Erin’e duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2020, 21:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195