Title of a News Article

Vatandaş daha fazlasını istiyor...

.

Vatandaş daha fazlasını istiyor...
banner206
 Eyyübiye’de zabıta denetimleri sıklaştırıldı . Vatandaş zabıta ekiplerinin daha fazla denetim yapıyor...

Sağlıklı üretime teşekkür, aykırı davranana ceza

Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye İlçesi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri halkın sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri, özellikle kasaplar ile tavuk eti satan işletmelerde yaygınlaştırdığı denetimleri sırasında, sağlık kurallarının yerinde uygulanıp uygulanmadığını sıkı biçimde kontrol ediyor. Kurallara aykırı faaliyette bulunan iş yerlerine yasal işlem uygulayan zabıta ekipleri, sağlıklı üretim ve satış yapan esnafa ise teşekkür ediyor.

BAŞKAN EKİNCİ, TALİMAT VERDİ

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin “İlçemizde vatandaşa sağlıksız gıda yedirilmesine izin vermeyeceğiz.” talimatı üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, yoğun denetimlere başladı.  Veteriner Hekim Mehmet Çiftçi ve Gıda Mühendisi Abdülkadir Mankal’ın katıldığı kontrollerde et ve tavuk ürünleri satışı yapılan iş yerleri denetleyen zabıta ekipleri, özellikle kaçak kesip yapılıp yapılmadığı ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını inceledi.

DENETİMLER BİRKAÇ GÜNLÜK DEĞİL

Denetimlerle ilgili bilgi veren Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri “İlçemizde bulunan kasaplara ve tavuk eti satan iş yerlerine yönelik denetimlerimizi sıklaştırdık. Halkımızın sağlığı her şeyden önemlidir.  Denetimlerimizde, tüketim tarihi geçmiş, kaçak ya da sağlığa aykırı kesim yapılmış etlere el koyup imha ediyoruz. İş yeri sahiplerine ise yasal işlem uyguluyoruz. Denetimlerimizde, sağlıklı üretim ve satış yapan esnafımıza ise teşekkür ediyoruz. “ dediler.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin birkaç günlük olmadığını, devam edecek denetimlerle Eyyübiye’de sağlıklı üretim ve satışı sürekli kılacaklarını kaydettiler.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2016, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195