Title of a News Article

Ve hasret bitiyor...

.

Ve hasret bitiyor...
banner206

 Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi içerisinde yapılan Araştırma ve Uygulama Hastanesi Şubat ayının 15’inde açılıyor.

Son derece modern cihazlarla donatılan bir hastane olduğunu söyleyen Harran Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ercan Yeni, 120 yoğun bakım ünitesi olan nitelikli hastane olduğunu söyledi.

 

ŞANLIURFA’YA MODERN HASTANE KAZANDIRACAĞIZ

Şanlıurfa’ya modern bir hastane kazandıracaklarını söyleyen Rektör yardımcısı Yeni; “ Yirmi bir yıldır Şanlıurfa’dayım. Hastanemiz benim olduğum süre boyunca hep sorun oldu. Özellikle 3. Basamak bir hizmet üreten nitelikli gerek yatak gerekse malzemesi açısından modern görünümden uzak bir şekilde görünüyor. Üniversite hastanesinin kampüsteki inşaatı uzun yıllardır kamuoyunun gözleri önünde uzayarak devam etti fakat sonuçta bitirme aşamasına geldik, burada gerek hükümetin gerekse rektörlüğümüzün özel gayretiyle oldukça hızlandı ve birkaç gün içerisinde inşallah taşınma süreci olacaktır. Şanlıurfa’mız nitelikli bir hastaneye kavuşacak 120 yoğun bakım ünitesi olan nitelikli bir alan olacak ve Şanlıurfa’ya modern ve tam kapasiteli bir hastane kazandıracağız” dedi. 

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi başhekimi İbrahim Can Kürkçüoğlu hastane hakkında önemli bilgiler verdi.

Hastane hakkında konuşan Başhekim Kürkçüoğlu; “Şanlıurfa halkının da çok yakında takip ettiği gibi hastanemiz uzun yıllardan sonra faaliyete geçme aşamasına geldi. Şuan bina içerisinde son rötuşlar yapılıyor, yeni alınan malzemelerin montajı yapılıyor. Hastanemiz son derece modern en son teknolojik cihazlarla donatıldı, bunlar yeni alınan MR cihazımız, tomografi cihazımız başta olmak üzere tüm cihazlarımız şuan teknolojinin ulaştığı en üst seviyede olan cihazlardır. Bu cihazlarımızla çok daha hızlı ve hasatlarımızı bekletmeden hizmet sunabileceğimiz bir teknolojik kapasiteye ulaşıyoruz. Bina olarak da akıllı bir bina en son mevzuata uygun bütün teknolojik donanıma sahip yangın, deprem, inşaat teknikleri açısından, izolasyonu açısından kullanabileceğimiz akıllı bir binadır” dedi.

 

VATANDAŞLARIMIZ KONFOR FARKINI GÖRECEK

Başhekim Kürkçüoğlu; “Mevcut bina şehitlik yerleşkesindeki binamız daha önceki devlet hastanesinin bahçesinde yapılıp üniversitemize tahsis edilen bir bina kompleksiydi. Yaklaşık 4 tane iç içe geçmiş binadan oluyor. Fiziki kapasitesi olarak yetersiz, bir takım teknik eksiklerden dolayı istediğimiz hizmeti sunamadığımız, halkımızındı çok memnun kalmadığı bir binadır. Aslında içerde kullanılan cihazlarımızın bir kısmı son derece yeni ve kullanılabilir cihazlar. Fakat binanın kötü durumda olması çalışma alanımızı son derece kısıtlıyordu. Buradaki en önemli fark gelen hastanın konforu, yattığı yerin rahatlığı, şu anki mevcut çağdaş koşullara uygun bir şekilde hastanenin içerisinde ağırlanması yeni hastanemizde söz konusu olacak” diye konuştu.

 

ALINAN CİHAZLAR SON MODEL

Alınan cihazların modern olduğunu belirten Kürkçüoğlu; “Alınan cihazlar son model yani güncel modeller alındı, teknolojinin gelişmesine bağlı olarak yaşadığımız çağın gereği olarak teknolojik cihazları alıyoruz bunlar hem daha tasarruflu hem de daha ince hassas ayarlanabiliyor. Hastanemiz Türkiye çapında modern ve çağdaş bir hastane olarak Şanlıurfa’ ya hizmet vereceğiz” diyerek sözlerini tamamladı” diye konuştu.

 

TÜP BEBEK MERKEZİ AÇILIYOR

Hastanenin fiziki yapısı hakkında açıklamalarda bulunan hastanenin Başmüdürü Abdullah Göçmez; Hastanemiz 117 900 m2 kapalı alana, 114 000 m2 açık alanı sahip. 53 000 m2 yeşil alan ve 38 000 m2 asfalt alanına sahiptir. Mevcut hastanemizdeki en büyük sorunlardan biri olan otopark sorununu yeni hastanemizde yaklaşık 650 araçlık otopark alanı ile çözdük. 24 Ameliyathane, 2 doğum odası, yanık ünitesi, 300 poliklinik odası, 284 hasta yatak odası, 120 yoğun bakım yatağı (genel, çocuk, yenidoğan, kardiyoloji YB) ile bölgenin sağlık üssü olmaya adayız. Yine hastanemiz 32 asansör, 7 adet jeneratör, 5 adet 300 KW kapasiteli doğal gazlı ısıtma kazanı ve 6 Adet 462 kişilik eğitim ve seminer salonu ile hasta ve çalışanlarımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitededir.

İnşallah bu yıl içerisinde Tüp Bebek Merkezini, Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Servisi ile Genetik laboratuarını açacağız inşallah.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 12:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
kavvas alpfidan
kavvas alpfidan - 8 yıl Önce

Fizik tedavi bölümü munden hic bahsetmiyor

SIRADAKİ HABER

banner195