Title of a News Article

Yeşilay Haftası daha farklı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası’nın bir dizi etkinlikle değerlendirdiklerini söyledi.

Yeşilay Haftası daha farklı
banner206

 Toplumu hızla çürüten zararlı alışkanlıklara karşı savaş ve bunlara karşı alınacak önleyici tedbirlerin topluma aktarılması, zararlı alışkanlıklara karşı bilinç oluşturulması amacıyla 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası, Şanlıurfa’da bu kez daha renkli etkinliklere sahne olacak.

Yeşilay Haftası’nın bugüne kadar okullarda sadece çeşitli şiir ve resim yarışmalarıyla kutlandığını ifade eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, “Yeşilay’ın Şanlıurfa Şubesi’ni açtıktan sonra daha etkin faaliyetler yapmayı planladık. Mart ayı itibariyle başlayacak etkinliklerimiz, Mayıs ayı sonlarına kadar devam edecek” dedi.

Gençlerin ve çocukların zararlı alışkanlıklardan korunması için sosyal aktivitelerin önemine işaret eden Çelik, 3 Mart 2015 tarihinde Rabia Meydanı’nda gençlik şöleni düzenleyeceklerini, 7 Mart 2015 tarihinde Eyyübiye’de bir sokağı yeşile boyayarak resim sergisi açacaklarını, ayrıca çeşitli TV programlarına katılacaklarını söyledi.  Çelik, hafta kapsamında ayrıca okulları ziyaret ederek çocuklara Yeşilay rozeti, balon, şapka ve bileklik gibi hediyeler dağıtacaklarını belirtti.

 

YEŞİLAY HAKKINDA

Birinci Dünya Savaşı sonunda, bütün yurdun işgal edilmiş olmasına rağmen, milletimizde istiklal ve mücadele azminin sönmediğini gören düşman; top ve tüfekle yenemediği Türk varlığını içten çökertmek için alkol ve uyuşturucu maddelere başvurmuştu. Limanlarımıza uğrayan düşman gemileri, beraberinde getirdiği yığın yığın içkileri indiriyor ve bunlar el altından halkımıza ve bilhassa yurt savunmasının en önemli unsuru olan gençlerimize ulaştırılıyordu.

Kısa zamanda içki ve uyuşturucu madde alışkanlığı bir salgın halini almaya yüz tutmuştu. İşte bu faciayı görüp, işin önemini kavrayan vatansever aydınlar (Ord.Prof.Dr.Mazhar Osman Bey ve arkadaşları) Şeyh’ül-İslam Haydarizâde İbrahim Efendi’nin teşvik ve himayesinde halkı ve gençliği uyarmak ve bu yolda mücadele etmek için 5 Mart 1920 tarihinde merkezi İstanbul’da olmak üzere “Hilâl-i Ahdar” adıyla cemiyetin temellerini attılar. Daha sonraları, cemiyet ilkönce “Yeşil Hilal” ve sonra da “Yeşilay” isimlerini kullanmıştır. Cemiyetin şimdiki yasal adı ise “Türkiye Yeşilay Cemiyeti” dir.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195