Title of a News Article

Balıklıgöl Platosu dezenfekte edildi

Balıklıgöl Platosu dezenfekte edildi
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte tarihi ve turistik mekanların başında gelen Balıklıgöl Yerleşkesi, Dergah Camii Önü ve Hz.İbrahim Mağarasını yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı dezenfekte etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatları doğrultusunda kent genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı yürütülen dezenfekte çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanları unutulmadı.

Yüzlerce yerli ve yabancı turistin yeni normalleşmeye uygun olarak ziyaret ettiği Balıklıgöl başta olmak üzere Dergah Camii ve Hz. İbrahim Mağarası, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekiplerince dezenfekte edildi. Özel anti bakteriyel kıyafetli personellerin kullanıldığı dezenfekte işleminde oldukça hassas davranıldı.

Tarihi Hasanpaşa Camiinden başlayan Balıklıgöl Platosunda oturma bankları, çöp kutuları teker teker dezenfekte edildi. Ardından ekipler özellikle vatandaşların temas ettiği taş kemerleri ve Balıklıgöl çevresindeki çay bahçelerini dezenfekte etti.

Dergah Camii avlusunda ise şadırvanı, kapı kollarını, pencere demirlerini de dezenfekte eden ekipler, turistlerin uğrak mekanı olan Hz. İbrahim Peygamberin doğduğu mağara olarak bilinen mekanın içinde titizlikle dezenfekte işlemi yaptı.

Dezenfektasyon çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, özellikle halkın ortak kullanım alanlarını dezenfekte işlemini belirlenen program dahilinde sürdürüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195