Title of a News Article

Belediye binası yıkılacak...

Belediye binası yıkılacak...
banner206

Şanlıurfa'da gün yüzüne çıkarılması için yıkım çalışmaları başlayan Kızılay Meydanı Projesi için bir otelde lansman düzenlendi. Lansmanda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Bu çalışmayla şehrimizin ortasında bir meydan açılmış olacak" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ' Kızılay Meydanı Gün Yüzüne Çıkıyor' projesinin lansmanı için bir otelde toplantı düzenlendi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, MKYK Üyesi Vildan Polat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti İlçe Başkanları, STK Temsilcileri ve partililer katıldı.

Toplantının açılışında ilk olarak kentin tarihi bölgelerinin yer aldığı kısa bir film gösterimi yapıldı. Ardından yapılacak projelerin anlatıldığı bir slayt gösterisi katılımcılara sunuldu.

BELEDİYE BİNASI DA YIKILACAK

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, "Bu çalışmayla şehrimizin ortasında bir meydan açılmış olacak" dedi. "İnşallah kısa bir süre sonra da belediyemizin ana binasının yıkımına geçeceğiz" diyen Beyazgül, şöyle konuştu: "Burası park alanıydı, sonradan bu bina yapıldı. Biz doğayı katlettiğimiz zaman doğa da bundan intikamını alıyor. Evet, Urfa sıcak. Bizim tüm ilçe belediye başkanlarımızla bir araya geliyoruz. STK kent konseyleriyle bir araya geliyoruz. Urfa hepimizin. Urfa sahipsiz demek çok doğru değil. Urfa'ya değer diyoruz. Bunlar Urfa'ya değer ama aynı zamanda değer de katıyor."

"HAZIR BEKLEYEN PROJELER VAR"

Beyazgül, Şanlıurfa için 230 farklı projenin hazır beklediğini de açıklayarak şöyle devam etti: "Birkaç projemiz daha var. Biri Özdiker Çarşısı. Esnafımızla görüşüyoruz, esnafımızla bazı sonuçlara varmamız gerekiyor. Esnafımızın bazı talepleri oldu, onları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız güçlü bir şekilde devam edecek. 230 projemiz hazır bir şekilde bekliyor. Küçüklü büyüklü çalışmalarımızı halkımıza sunmuş olacağız. Urfa'nın sorunlarını biliyoruz, çözme noktasında da irademizi koymaya devam edeceğiz."

"URFA'DA KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ VARDI"

Beyazgül, açıklamalarının ardından projede yer alan ŞUTSO binasıyla ilgili konuşma yapması için ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek'i kürsüye davet etti. Peltek, yaptığı konuşmada "Daha önceleri Urfa'da bir koordinasyon eksikliği vardı" vurgusu yaparak şunları söyledi: "Her birim, her STK ben merkezli çalışıyordu. Ama artık ortak akıl ile projeler yönetiliyor. Biz bunların da çok karşılığını gördük. Bu kültürü Urfa'ya tesis ettiği için öncelikle teşekkür ediyorum. Projelerle ilgili hepimiz görüyoruz, izliyoruz. ŞUTSO binasıyla ilgili başkanla konuştuk. Uygun olan neyse onu birlikte yapacağız. Mesele Urfa ise gerisi teferruattır."

Toplantıda daha sonra soru-cevap kısmına geçildi. Beyazgül, gazeteci ve katılımcıların sorularına yanıt verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2020, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195