Title of a News Article

Genel Sekreter kim olacak?

Genel Sekreter kim olacak?
banner206

Şanlıurfa'da, dün istifasını açıklayarak görevden ayrılan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı'nın yerine gelecek olan isimlerden birisi, yardımcısı Ferit Dağdeviren.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı adayı seçilen Abdurrahman Kırıkçı, Genel sekreter Mahmut Kırıkçı'nın küçük kardeşi. Kongre öncesi il başkan adayı ataması gerçekleştirilen Abdurrahman Kırıkçı'nın açıklanmasının ardından ağabeyi, aile yakınlığını gerekçe göstererek genel sekreterlikten istifa ettiğini açıkladı.

BOŞALAN KOLTUĞA KİM OTURACAK?

Mahmut Kırıkçı'nın istifasının ardından boşalan genel sekreterlik koltuğuna kim oturacağı merak edilirken, genel sekreter yardımcısı Ferit Dağdeviren'in isminin geçtiği edinilen kulis bilgileri arasında. Velaketen atanılması beklenen Ferit Dağdeviren'in dışında henüz bir başka isim günyüzüne çıkmadı.

Genel Sekreter Yardımcısı Ferit Dağdeviren, 1969 yılında Şanlıurfa‘da doğdu. İlköğretim eğitimini Ankara ‘da, ortaöğretim ve lise eğitimlerini Şanlıurfa’ da tamamladı. 1991 yılında ODTÜ Gaziantep Müh. Fak. İnşaat Mühendisliğinden mezun oldu. Mezun olduktan sonra 1994 yılına kadar özel bir bilgisayar firmasında genel müdür olarak çalışma hayatına başladı. 1994 yılında Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans yaptı. 1994 yılında 6 aylığına Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde kontrol mühendisi olarak çalıştı. Daha sonra 1998 yılına kadar Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde araştırma görevlisi olarak iş hayatına devam etti. 1998-2003 yılları arasında Mardin Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünde İçme suları Şube Müdürü olarak çalıştı. 2003-2005 yılları arasında Van Köy Hizmetleri İl Müdürü olarak çalışma hayatına devam eden DAĞDEVİREN, 2005 yılında Van İl İdaresi Genel Sekreter yardımcısı olarak atandı ve bu görevini 2007 yılına kadar devam ettirdi. 2007-2010 yılları arasında Sağlık Bakanlığı İnşaat Onarım Dairesi Başkanlığında başkan yardımcısı olarak çalıştı. 2010 yılında Van İl Özel İdaresi Genel Sekreteri oldu ve bu görevini 2014 yılına kadar devam ettirdi. 2014-2016 yılları arasında ise Şanlıurfa ŞUSKİ Genel Müdürü olarak görevine devam etti. Bu görevini 2 yıl başarıyla yerine getirdikten sonra, 2016 yılının Ocak ayında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter yardımcısı oldu. Çalışma hayatı boyunca gösterdiği başarılardan dolayı birçok teşekkür, takdir, başarı ve üstün başarı belgeleriyle taltif edildi. Evli ve 3 çocuk babası olan DAĞDEVİREN ileri derecede İngilizce bilmektedir.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2021, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142