Title of a News Article

Günrükhanı'nda renkli görüntüler...

Günrükhanı'nda renkli görüntüler...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı bünyesinde hizmet veren 'Urfa Ahengi Müzik Topluluğu' asırlardır canlılığını koruyan kervansaray Tarihi Gümrük Han'da konser verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün öncülüğünde özellikle hafta sonları yeni normalleşmeye uygun düzenlenen sosyo-kültürel etkinlikler kapsamında Tarihi Gümrük Han'da 'Urfa Ahengi Müzik Topluluğunca konser verildi.

Tarihi yapıları ve mimarisiyle ziyaretçilerine otantik bir atmosfer sunan Şanlıurfa'da, fiziki belediyeciliğin yanı sıra yeni normalleşmeye uygun sosyal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı Padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan asırlardır ayakta olan tarihi Gümrük Hanı'nda Şanlıurfalılara bir müzik resitali yaşattı.

Urfa divanıyla başlayan uzun havalar, goyratlar seslendirilen konserde tarihi Gümrük Han'da vakit geçirenler Urfa müziğinin birbirinden güzel eserlerini dinleme şansı yakaladı.

Konserin düzenlenmesinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkür eden vatandaşlar bu tür etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195