Title of a News Article

5 yıllık mücadeleyi değerlendirdiler

5 yıllık mücadeleyi değerlendirdiler
banner206

2018-2023 Uyuşturucu İle Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda risk durumu tespiti ve değerlendirme konulu toplantı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla İçişleri Bakanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seyidoğulları’nın katılımıyla Şanlıurfa’da yapıldı.

Şanlıurfa Valiliği konferans salonunda düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Sağlık Müdürü M. Emre Erkuş, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, uyuşturucu ile mücadele programı kapsamında görev alan kamu kurum kuruluşları amirleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Türkiye genelinde yapılan uyuşturucu risk analizi çalışmasına paralel, Şanlıurfa’ya özgü olarak Valilik tarafından da bir araştırma projesinin uygulandığını ve sonuçlarının ilgili birim ve kuruluşlarla paylaşıldığını hatırlattı.

Şanlıurfa İlinde Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucu Risk Etmenleri Projesinden elde edilen verilerin, uyuşturucu ile mücadelede uygulanacak ulusal eylem planı doğrultusunda değerlendirildiğini ve bir yol haritası belirlenerek eylem planının uygulamaya konulduğunu kaydeden Vali Erin, bu alanda yapılan çalışmalara değindi.

Uyuşturucu ile mücadelede, belirlenen eylem planı ve faaliyetleri tatbik etmenin yanında bağımlılıktan zarar görmüş kişilerin tedavi ve rehabilitasyonuna yönelik bir kurum olan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezlerinin de inşaatlarını tamamladıklarını ifade eden Vali Erin, İl Sağlık Müdürlüğünce tefrişat ihtiyaçları tamamlanan 100 yataklı her iki merkezin de yakın zamanda kabule başlayacağını söyledi.

Bağımlılıkla mücadelenin kalıcı olması, tedavi ve rehabilitasyon imkanlarından faydalananların bir daha bu illete bulaşmamasına yönelik tedbirler de hayata geçirdiklerini dile getiren Vali Erin, bu amaçla istihdama yönelik sanayi projelerine destek verdiklerini ifade etti.

Uyuşturucu ile mücadeleyi toplumun tüm kesimlerine yaymak ve etkili sonuçlar almak için mahalle gözetim ve denetim mekanizmalarını da harekete geçirdiklerini anımsatan Vali Erin, bu mücadelede yapılan çalışmaların sonuçlarını ölçmek için tekrar bir proje uygulayacaklarını belirtti.

Uyuşturucu ile mücadele Türkiye genelindeki verileri değerlendirerek bir risk durumu raporu çıkardıklarını ve bu kapsamda elde edilen verileri illerde değerlendirdiklerini belirten Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seyidoğulları da Şanlıurfa’nın risk sıralamasında 12’nci İl olduğunu ifade etti.

Uyuşturucu ile mücadeledeki risk durumlarını bir sunumla paylaşarak değerlendirmelerde bulunan Seyidoğulları, Şanlıurfa’daki uyuşturucu riskinin Türkiye ortalamasıyla örtüştüğünü ifade ederek katılımcılarla istişarelerde bulundu.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195