Title of a News Article

Vali Erin'den flaş açıklama!

Vali Erin'den flaş açıklama!
banner206

Koronavirüs salgınını önlemeye yönelik alınan tedbirleri denetleyen Uygulama Takip Kurulu toplantısında konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, sıkı denetimlerin alındığı dönemlerde pozitif vaka sayılarında düşüş yaşandığını belirterek, aşı bulunup hastalık riski ortadan kalkana kadar tedbirlerin alınacağını ve denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Şanlıurfa Valiliği koordinesinde, başta sağlık ve kolluk kuvvetleri olmak üzere kamu kurum kuruluşları amirleri ve yerel yönetim temsilcilerinden oluşan Uygulama Takip Kurulu, Vali Abdullah Erin başkanlığında toplanarak alınan tedbirleri, sahada yaşanan aksaklıkları ve yapılacak çalışmaları görüştü.

Valilik konferans salonunda, Vali Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Vali Yardımcısı Metin Esen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı ile kamu kurum kuruluşları amirlerinin hazır bulunduğu toplantıda, salgınla mücadelede denetimlerin etkinliği, elde edilen veriler ışığında değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Vali Erin, “Aşı bulununcaya kadar eski normale dönme şansımız yok.” diyerek, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden toplumun tanınmış simalarından Aziz Kutluay, Sabri Yazar ve İbrahim Toru’yu hatırlatarak, yüzlerce insanın ölümü nedeniyle duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Kamu idaresi olarak alınan tedbirlerin sahaya yansıtıldığı dönemden üç gün sonra bile kaybedilen hasta sayısının azaldığını, tedbirlerin gevşetildiği günlerde vaka sayısının birden yükselmeye başladığını verilere bakarak gördüklerini dile getiren Vali Erin, “Kurallar ve alınan tedbirlerin uygulanması konusunda hiçbir şekilde rehavete kapılmamamız gerekiyor. Bu sorumluluk içerisinde idareciler olarak tüm imkânlarımızla bu mücadeleyi sonuna kadar yürütme zorunluluğumuz var.” diye konuştu.

Halen Şanlıurfa genelinde günlük 2500 ile 3000 arası kamu çalışanının denetimlere devam ettiklerini ve denetim ekiplerinin 400’ün üzerinde araçla mobilize edildiğini kaydeden Vali Erin, gayret, çaba ve özverili çalışmalarından dolayı başta sağlık personeli olmak üzere tüm kamu çalışanlarına teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı’nın, koronavirüs salgınında riskli alanlardan olan pazar yerlerindeki yoğunluğun azaltılması amacıyla, pazar esnafının ikiye bölünmesi yöntemiyle tezgâhların seyreltilmesi ve vatandaş yoğunluğunun azaltılması teklifini de olumlu karşılayan Vali Erin, bu konuda İl Hıfzıssıhha Kurulunun bir karar almasının uygun olacağını ifade etti.

Toplu taşımada uygulanmaya başlanacak olan HES kodu sorgulama sisteminin Şanlıurfa’da da kurulması için büyükşehir belediyesinin gerekli hazırlıkları başlattığını kaydeden Vali Erin, “Bu konuda da Türkiye’de uygulamaya ilk geçen illerden biri olmak istiyoruz” dedi.

Maske, fiziki mesafe ve temizlik konuları başta olmak üzere uyulması gereken tüm kuralların denetimlerde dikkate alınmasını ve bu konuda taviz verilmemesini isteyen Vali Erin, Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 30 bin kişinin çalıştığını ve bu bölgedeki tedbirlerin de aksatılmadan denetlenmesi talimatını verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142