Title of a News Article

Urfa Mimarlar Odası'nda neler oluyor!

Urfa Mimarlar Odası'nda neler oluyor!
banner206

Şanlıurfa'da, geçtiğimiz günlerde yapılan seçim sonrası yeni oluşan Mimarlar Odası'nda iki isim istifa etti.

Bugün olağan bir basın açıklaması gerçekleştiren Mimar Bahattin Çelik ve Cihan Henteş yaptıkları açıklamalar sonucunda Mimarlar Odası'ndan istifa ettiklerini duyurdular.

4 Nisan Pazar günü yapılan olağan seçimlerde Ferhat Karadaş yeni yönetimi ile güven tazelemişti. 

Şanlıurfa'da geçtiğimiz hafta yapılan Mimarlar Odası seçimlerinde üye olan 677 kişiden sadece 37'sinin katılım sağlandığı öğrenildi.

Açıklamada bulunan ikili adına Mimar Bahattin Çelik şunları söyledi;

Değerli basın mensupları Hepiniz hoş geldiniz hepinizi saygıyla selamlıyoruz. Bugün Mimarlar Odası ile ilgili aldığımız kararları sizlere iletmek için siz buraya davet ettik. Bilindiği üzere Geçen hafta Mimarlar Odası Şanlıurfa şubesinde 1. olağan kongresi yapıldı Bu kongre sonucunda bir yönetim listesi oluştu.Bu yönetim listesindeki rahatsızlık larımızı dile getirdik bütüncül bir liste olmadığını defalarca söyledik Ama buna rağmen homojen olmayan bir yönetim listesi ortaya çıktı.Olağan kongrenin gerçekleştiği genel kurulda cihan henteş kardeşimiz istifa etti. Bugün bende yeni seçilen yönetim listesinden istifa ettiğimi bildiriyorum. 

1-Bütüncül bir mimarlar odası mantığıyla hareket edilmesi gerekiyor

2- 670 üyesi bulunan mimarlar odasına son seçimde sadece 37 üye geldi.Bunun da 20 tanesi yönetim listesi zaten.katılımın yüzde 5 olduğu bir ortamda demokratik bir seçim olmaz.

3-Mimarlar odası adete siyasete girmek isteyen stklar ve adayların uğrak noktası olmuş durumdadır.Mimarlar odasına bulunduğumuz süre zarfında bir tane akademisyen,dekan veya mesleğimizde ülkede kendine yer edinmiş birinin geldiğini görmedik.

4-Mesleki faaliyetleri geliştirmek için bir kurs veya veya meslek çalıştayı düzenlemediler.

5-Yerel yönetimlerin arka bahçesi durumuna gelmiş bir mimarlar odası var.Belediyeden belediyeye göre muamele söz konusudur.

YÖNETİM LİSTESİ

Ferhat Karadağ(Başkan)

Bahattin Çelik

İbrahim Gürcü

Tuba Rağbetli

Makbule Oruç

Durak Öğütcan

Deniz Demir

Soruşturma uzlaştırma listesi

İbrahim Halil Güneş

Hakan Şen

Mehmet Paydaş

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2021, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195