Title of a News Article

Ve Çevik Kuvvet Köprülü kavşağı açıldı...

Ve Çevik Kuvvet Köprülü kavşağı açıldı...
banner206

Bazı inceleme, açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı tamamlanarak hizmete açılan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağının açılış törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye’de yeni yatırımlara uygun ortamın sağlanması, turizm ve ihracatın gelişmesi, istihdamın artırılması hususunda çok önemli bir sorumluluk taşıdıklarını belirtti.

Hemen her gün ülkenin bir tarafında tamamlanan ve başlayan yatırımlar nedeniyle halkla bir araya geldiklerini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, bugün de Şanlıurfa Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağının halkın hizmetine sunulmasına şahit olduklarını söyledi.

Diyarbakır Karayolu ve Kuzeybatı çevre yollarının kesişme noktasında yer alan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağının günlük ortalama 20 bin aracın geçiş yaptığı bir güzergâh olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, bu kavşağın açılmasıyla birlikte şehir içi ve transit trafiğin birbirinden ayrıldığını, konforlu ve kesintisiz ulaşım sağlandığını ifade etti.

Bakan Karaismailoğlu, “Bu kavşakla birlikte, büyüyen, gelişen Şanlıurfa’nın trafiği rahat bir nefes alacaktır. Dur kalk beklemeleri ortadan kalkacak, böylece zamandan 31.6 milyon TL, akaryakıttan 1 milyon TL olmak üzere yıllık 32.6 milyon TL tasarruf sağlayacağız. Kavşağımızla birlikte ayrıca yıllık çevreye bırakılan egzoz gazı miktarı 439 ton azalacaktır. Hizmete açtığımız bu projemiz kapsamında, 4 bin 240 metre bitümlü sıcak kaplama tek yönlü yol ile birlikte 2 bin 930 metre bölünmüş yol yapımı gerçekleşmiştir. Proje içiresinde aynı zamanda 911 metrelik 7 adet köprü yer almakta, 1 adet de 2 çarpı 165 metre uzunluğunda kutu kesit alt geçit yer almaktadır.” diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkenin her tarafına olduğu gibi Şanlıurfa’ya da yatırımlar yapmaya devam edeceklerini ifade ederek, hizmete açılan projenin Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını diledi.

Vali Erin: Kuzeybatı Çevreyolunu Tamamlayacağız

Şanlıurfa’nın, büyük ve güçlü Türkiye idealine katkı sunabilecek, hizmet edebilecek büyük bir potansiyeli bünyesinde barındıran bir il olduğunu ifade eden Vali Abdullah Erin ise, “Verimli hilal olarak bilinen Mezopotamya’nın merkezinde yer alan Şanlıurfa, büyük tarımsal varlığı ve zengin tarihi ve turistik potansiyeli ile Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023, 2053 ve sonraki hedeflerin gerçekleşmesine genç ve dinamik nüfusuyla da katkı sunmaya hazır bir ildir.” dedi.

Son yirmi yıllık süreçte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetler döneminde Şanlıurfa’nın genel bütçeden en yüksek payı alan illerin başında geldiğini hatırlatan Vali Erin, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere bakanlara ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Ulaştırma sektörünün tarım ve sulamadan sonra en fazla yatırım yapılan alan olduğunu kaydeden Vali Erin, “Şanlıurfa, önceki dönemlerle kıyaslanamayacak şekilde doğu, batı, kuzey, güney tüm bağlantılarının insanımıza yaraşır bir şekilde, duble yollarıyla birlikte rahat, konforlu ulaşımın gerçekleştiği bir il oldu. Sadece 2003-2020 yılları arasında karayollarına yapılan 8 milyar küsurluk bir yatırım tutarı var.” diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu ile görüşmelerinde, ulaştırma alanında şehrin diğer sıkıntılarını da iletme fırsatı bulduklarını dile getiren Vali Erin, Çevik Kuvvet Kavşağıyla birlikte bağlantıyı tamamlayacak,

transit trafik ile şehir içi trafiğini birbirinden tamamen ayıracak kuzeybatı çevre yolunu da Bakan Karaismailoğlu’nun takip ve desteğiyle tamamlayarak hizmete sunacaklarını ifade etti.

Şehrin ulaşım alanındaki diğer talep ve beklentilerini de Bakan Karaismailoğlu’na ilettiklerine dikkat çeken Vali Erin, bu yıl içerisinde bütçe imkanları dahilinde diğer yatırımların da artarak devam edeceğini umduklarını söyledi.

Vali Erin, Çevik Kuvvet Kavşağının Şanlıurfa için önemli bir proje olduğunu belirterek, “Emeği geçen herkese şükranlarımı arz ederek, vatandaşlarımıza, Şanlıurfamıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Beyazgül: Doğru Ve İyi Bir Çözüm Üretildi

Şanlıurfa için çok önemli olan Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağının açılışını yaptıklarını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de ulaşımla ilgili doğru ve iyi bir çözüm üretildiğini söyledi.

Şanlıurfa’nın ana yollarının sorununun çözüldüğünü, şehrin cazibesinin ve potansiyellerinin gittikçe büyüdüğünü kaydeden Beyazgül, “Bu nedenle ihtiyaçlarımız çok. Bu ihtiyaçların karşılanması, ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. Bugün de Şanlıurfamızın kalbi niteliğinde olan Çevik Kuvvet Kavşağımızın açılışını yapmaktayız. Vatandaşımız, trafik sıkışıklığında beklemeden, zaman kaybetmeden, strese girmeden geçebilir hale geldi. Karaköprü ilçemiz gittikçe büyümekte. Çevik Kuvvet bir boğaz niteliğinde, şehrimizin önemli bir sorunuydu. Bu sorunun giderilmesi nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçeler ve il merkezindeki birçok sorunu dile getirdiklerini ifade eden Beyazgül, Kuzeybatı çevre yoluyla ilgili Bakan Karaismailoğlu’ndan bir müjde beklediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağının açılış kurdelesini Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarıyla birlikte kesen Bakan Karaismailoğlu buradaki törenin ardından Halilürrahman Gölünü ziyaret etti.

Bakan Karaismailoğlu, Ceylanpınar-Kızıltepe yolu temel atma törenine katıldıktan sonra Şanlıurfa’dan ayrılacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2021, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195