Title of a News Article

Başkan Çakmak muhtarlarla bir araya geldi

Başkan Çakmak muhtarlarla bir araya geldi
banner206

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Göreve başlamasının ardından ilk toplantısını merkez mahalle muhtarlarıyla yapan Başkan Ayşe Çakmak, birim müdürleriyle talepleri dinledi.

Belediye meclis toplantı salonunda muhtarların sorunlarını dinleyen Başkan Çakmak, mahallelerde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yeni yerleşim alanlarındaki yol ve kanalizasyon sorununun iletilmesi üzerine Fen İşleri Müdürlüğüne çalışmaların hızlandırılması talimatını verildi.

Muhtarların taleplerini birim müdürleriyle not alan Belediye Başkanı Çakmak, sorunları en kısa sürede çözmek için gayret göstereceklerini söyledi.

Yürütülen hizmetler konusunda muhtarlara bilgi veren Başkan Ayşe Çakmak, yapılması planlanan projeleri paylaşarak, “Gerek yarım bırakılan gerekse yeni projeler konusunda ciddi adımlar atacağız. Tüm imkanlarımızı seferber ederek halkımıza en iyi hizmetleri getirmek için çalışacağız. Vatandaşlarımızın sabrı için teşekkür ediyorum. Çalışmalar kapsamında Ofis Park projesini Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz üstlendi. Türkiye Belediyeler Birliğinden de iş makinesi desteği alacağız.” dedi.

Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) kurulmasıyla işsizlik sorununun büyük ölçüde çözüme kavuşacağına inandığını ifade eden Başkan Çakmak, şunları kaydetti: “Ankara’daki temaslarımız kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum ile görüşmemizde OSB’nin yol sorununun çözümüne yönelik olumlu dönüşler aldık. Bakanlık ekipleri alana gelip birçok sorunu yerinde teşhis ederek çözümü konusunda adım atacak. Tarihi Siverek Kalesi konusunda yaptığımız görüşmede de restorasyon ve çevre düzenlemesinin yapılması noktasında bakanlığımızca gerekli adımların atılmasını bekliyoruz.”

Siverek’in turizm potansiyeli yüksek bir ilçe olduğunu bildiklerini dile getiren Çakmak, “Turizm potansiyelimizi ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bu kapsamda Takoran Vadisi projesi hazır ve uygulama aşamasındayız. En kısa sürede yapılacak çalışmalarla o bölgeyi turizme kazandıracağız.” diye konuştu.

Başkan Ayşe Çakmak, ilçede yürütülen alt yapı çalışmalarının devam etmesi nedeniyle yollarda meydana gelen deformelere anında müdahale ettiklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2021, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142