Title of a News Article

7. Olağan kongre sona erdi

7. Olağan kongre sona erdi
banner206
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı 7. olağan kongresi sona erdi. Şanlıurfa il koordinatörü Orhan Karasayar'ın Divan Başkanı olduğu kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da videokonferans ile katıldığı olağan kongre 11 Nisan Kapalı spor salonunda yapıldı. Şanlıurfa'nın yanı sıra aynı zamanda Ankara ve Ordu'nun da kongreleri aynı saatte yapıldı.

Yeni Başkan Abdurrahman Kırıkçı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen kongreye; AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Gülender Açanal, Halil Özşavlı, Mehmet Ali Cevheri, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, eski milletvekilleri Mazhar Bağlı, Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, Abdulkerim Gök, MKYK Üyesi Vildan Polat, eski il başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Başkanı, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı, MHP Şanlıurfa il başkanı Mahmut Güneş, Merkez Y.Disiplin Kurulu Üyesi Zeynep Müjde Sakar ilçe Belediye Başkanları ve partililer katıldı.

Bugün Ankara'da ameliyat olan Milletvekili Halil Özcan ve geçtiğimiz hafta AK Parti'den istifasından son anda vazgeçen Ahmet Fakıbaba ise kongreye katılmadı.

Kongreye her zaman olduğu gibi, Şanlıurfa Milletvekili AB komisyonu Başkanı Gülpınar'ın taraftarları damgasını vurdu. Gülpınar, konuşmasında ise, BŞB Zeynel Abidin Beyazgül'e destek mesajı verdi.

LEYLA ŞAHİN USTA: URFA İÇİN BAYRAM GİBİ

Kongreye katılan AK Parti İnsan Hakları Başkanı, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise, yolun zor olduğunu ve mücadeleyi sürdürdüklerini aktardı. Usta, "Gara'daki şehitlerimize rahmet diliyoruz. Buradan teröre geçit vermeyeceğimizi bir kere daha söylemek istiyoruz. Bu partinin sahibi bu millettir. Hiç bir terör örgütüne müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Abdurrahman Başkana ve ekibini de başarılar dileriz." dedi. 

ÖZHASEKİ: İŞTE DAVA RUHU

Usta'dan sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ise kendisine seslenen bir vatandaşa, kongreden sonra taleplerini iletmesini söyledi. 

Özhaseki, konuşmasında, görevi devredenin de devralanın da gözyaşları içinde olduğunu belirterek, "İşte dava ruhu budur" dedi. 

Yapılan Bu konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, videokonferans ile Ordu ve Şanlıurfa kongrelerine katıldı. 

11 Nisan Kapalı spor salonunda gerçekleşen Şanlıurfa İl Başkanlığı 7. olağan kongresindeki yol arkadaşlarına tek tek isim isim seslenen Erdoğan, Rabia işaretiyle karşılık vermelerini istedi.

KIRIKÇI, 'AŞKİNAN KOŞACAĞIZ'

Olağan kongre sonucu resmen AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı olan Abdurrahman Kırıkçı'ya videokonferans ile seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı diye seslendi. Kırıkçı ise Erdoğan'ın selamını alarak, "Sayın Cumhurbaşkanım, Tarihin sıfır noktasında, peygamberler diyarından, ateşin suya dönüştüğü şehirden sizlere selam olsun. 13 ilçemizde ve 1 büyükşehirimizle bizlere göstermiş olduğunuz bu yolda, aşkinan koşacağımıza söz veriyoruz." dedi.

GÜVEN, 'EMİR VE TALİMATLARINIZI BEKLİYORUZ'

AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven de, "Saygı değer Cumhurbaşkanım, tüm Şanlıurfalı ak kadınlar olarak, sizlere sevgi saygı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz. 2023 hedeflerine giderken tüm Şanlıurfalı kadınlar olarak emir ve talimatlarınızı bekliyoruz minnettar olduğumuzu dile getiriyoruz. dedi.

GENÇ BAŞKANIN ÖZGÜVENİ TAMDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslenişi sonrası selamlayan isimlerden birisi de Gençlik Kolları Başkanı Emre Karaçizmeli idi. Karaçizmeli'nin soğuk kanlılığı ve kendinden emin olan konuşması salonda büyük alkış topladı. 

AK Parti Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Ecz. Emre Karaçizmeli ise, "Sayın Cumhurbaşkanım, Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da, sizin önderliğinizde gençlik kolları kademesinde yol yürüdüğüm için Allah'a hamd ediyorum. Efendim, 13 ilçemiz 1379 mahallemiz ve sayıları on binleri aşan gençlik teşkilatımızla  2023 hedeflerimize doğru sağlam ve emin adımlarla tüm enerjimizle çalışacağımıza sizlere söz veriyorum. Rabbim sizleri başımızdan eksik etmesin. Ellerinizden öpüyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni Başkan Abdurrahman Kırıkçı'nın ekibinde kimler var? A takımı kimlerden oluşuyor, işte o liste...

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2021, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195