Title of a News Article

7.Katta ki bekleyiş sürüyor...

özel haber

7.Katta ki bekleyiş sürüyor...
banner206

AK Parti Şanlıurfa İl Başkan aday adaylarının parti genel merkezininn 7.kattaki bekleyişleri sürüyor.  4 Ocak 2015 günü yapılacak olan Şanlıurfa İl Başkanlığı için Yusuf Eğilmez'den boşalacak olan koltuğa talipli isimleri AK Parti Genel merkezine davet edildiler.
Geçtiğimiz hafta İl Başkan aday adaylığı için resmi müracaatlarını yapan isimlerin üzerinde Şanlıurfa'da bazı incelemelerde bulunan İl Koordinatörü Ahmet İnal, İl Başkan aday adayları arasında her hangi bir eleme yapamayınca, devreye AK Parti Genel Merkezi girdi.
AK Parti Teşkilat İşleri Başkanı Süleyman Soylu başkanlığında bugün kurulan komisyon sabah saatlerinde Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu bazı İl Başkan aday adaylarını mülakata almaya başladı.

Sabah saatlerinde Ak parti genel merkezine gelen İl Başkan adayları Av.Bekir Kan, M.Ali Cevheri, Abdullah Yeşil, Abdurrahman Kırıkçı, Ahmet Akay, Cuma Ağaç,Mustrafa Ağadayı, ve Zeynel Abidin Beyazgül ilk olarak İl Koordinatörü Ahmet İnal ve İl Başkanı Yusuf Eğilmez ile bir araya geldiler.
Şanlıurfa'da İl Başkan aday adaylığı müracaatını yapan isimlerin dışında bazı ilçe Başkanlarının isteği üzerine, eski İl Başkanı Cuma Ağaç ve il yönetim kurulu üyesi Mustafa Ağadayı'nın da çağrıldığı mülakat öncesi toplu halde yemek yenildi.

Teşkilat işleri Başkanı Süleyman Soylu, Genel sekreter Haluk İpek, Bölge Koordinatörü Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, İl Koordinatörü Ahmet İnal ve İl Başkanı Yusuf Eğilmez'in de yer alacağı komisyona davet edilen İl Başkan aday adaylarının mülakatının bitmesinin ardından, Komisyon en az 3 İsmi AK Parti Genel başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunacaklar. Son kararı verecek olan Davutoğlu Şanlıurfa'nın yeni İl Başkanını belirleyecek. Yeni İl Başkanının 48 saat içerisinde açıklanması bekleniliyor. 

Öte yandan bu gece geç saatlere kadar mülakata alınacak olan İl Başkan aday adaylarının kulis faaliyetlerini sürdüreceği öğrenilirken, Miletvekillerinin ise bir İl Başkanı üzerinde ittifat etmemesi üzerine eski Batman Millletvekili Mehmet Emin Erkmen ve Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman'ın Zeynel Abidin Beyazgül ismini AK Parti genel Merkezine önerdiği iddia ediliyor. 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195