Title of a News Article

AK Parti Belediye Başkanı istifa etti

AK Parti Belediye Başkanı istifa etti
banner206
 Son dakika! Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti |Faruk Akdoğan kimdir?Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıkladı.

FARUK AKDOĞAN KİMDİR?

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; 1964 yılında Niğde'de doğdu. Eğitimine sırasıyla, Gümüşler Kasabası İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Lisesi mezuniyetinin ardından Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüyle devam etmektedir.

Niğde'nin önde gelen tanınmış eşraflarından Rahmetli Ali İhsan Akdoğan'ın oğlu olan Faruk AKDOĞAN, iş yaşamına 1982 yılında Niğde'de esnaf olarak başladı. Rahmetli babasından aldığı düstur ile, her zaman fakir fukaranın yanında oldu, hayra destek verdi. Vatani görevini yaptıktan sonra yine esnaf olarak iş hayatını aktif bir şekilde sürdürdü. Duyarlı bir Niğde vatandaşı olarak çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşuna üye oldu. Niğde'nin hakkını her platformda savunma gayreti gösterdi.

1999-2004 yılları arasında Niğde Genç Sanayici ve İş adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002-2009 yılları arası Niğde Ticaret Borsası Meclis Başkanlığı, 2005 yılında da Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığı görevlerinde bulunarak, eğitime olan şahsı katkısını sürdürdü.

Siyaseti bir makama yükseliş aracı değil, bir hizmet etme aracı olarak gören Faruk AKDOĞAN, 1991-1998 yılları arası Refah Partisi Merkez İlçe Başkanlığı, 1999-2001 yılları arasında ise Fazilet Partisi İl Başkanı olarak görev yaptı. 1994 yılında Refah Partisi'nden, 1999 yılında da Fazilet Partisi'nden İl Genel Meclis Üyesi seçildi. 10 yıllık İl Genel Meclisi Üyeliği görevi süresince Niğde'nin yatırım alması noktasında gayretli çalışmalar içerisinde bulundu.

Faruk Akdoğan, siyasi yaşamına, 2001 yılında AK Parti Kurucu üyeleri arasında yer alarak devam etti. Niğde'de AK Parti'nin kuruluşunda öncülük etti ve AK Parti Kuruculuğu görevini başarıyla sürdürdü. 2002 yılında AK Parti Genel Merkezi tarafından Niğde İl Başkanı olarak görevlendirildi.

1 Aralık 2008 yılında Yerel Seçimlerde Belediye Başkanı Aday Adayı olmak içn görevinden ayrıldı.'29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti'nin Niğde Belediye Başkanı Adayı olarak belirlendi. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerde Cenab-ı Allah'ın takdiri, halkın teveccühü ile Niğde Belediye Başkanlığı'na seçildi. Bu tarihten günümüze kadar yaklaşık 5 yıldır Niğde Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Faruk Akdoğan; Şehrimizi her alanda kalkınmış örnek bir şehir haline getirmek yolunda yoğun çaba sarf etmeye devam etmektedir. Göreve geldiği günden beri Niğde'de bugüne kadar görülmemiş bir hizmet atağıyla, çok sayıda büyük projenin gerçekleşmesini sağlarken, küçük büyük sayısız hizmeti gece gündüz demeden şehrin en ücra köşelerine kadar ulaştırdı.

Niğde'yi adından söz ettiren marka şehir yapmak için önemli hamlelerde bulundu. Niğde Belediyesine bir hedef koymuş ve bu hedefine de 20 yıldır yapılmayan hizmetleri 5 yılda yaprak ulaşmıştır. Niğde sevdasını her fırsatta dile getiren ve Niğde halkının yapılan hizmetlerin en güzeline layık olduğunu, ifade eden Faruk Akdoğan, 5 yılda yaptığı hizmetlerin yıllardır yapılmayan ve halkın hak ettiği hizmetler olduğunu belirterek daha yapılacak çok hizmetin olduğu bilinciyle, yeni dönemde de hayalleri gerçekleştirecek büyük projelerini hazırlamıştır.

Özel Kalem Dergisinin İstanbul'da düzenlediği Yerel Yönetimler Ödül töreninde Niğde için uyguladığı projeler ve hizmetlerinden dolayı "Yılın İl Belediye Başkanı" seçildi. Evli ve üç çocuk babası Faruk Akdoğan, orta derece Arapça ve İngilizce biliyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142