Title of a News Article

AK Parti'de il kongre süreci

Bazı büyükşehir belediye başkanlıklarında yaşanan değişim nedeniyle verilen aranın ardından AK Parti’de kongre süreci yeniden başlayacak.

AK Parti'de il kongre süreci
banner206

 AK Parti’de yenilenme ve güçlenme süreci tüm hızı ile devam ediyor. İlçe kongrelerinin ardından il kongreleri için geri sayım başladı. 51 ilde kongre heyecanı 12 Kasım günü başlarken, ardından Büyükşehirlerde kongre süreci başlayacak. 31 ilin kongre süreci şubat ayına kadar devam edecek. 

İlçe kongrelerini tamamlayan illerden Rize, Gümüşhane ve Bayburt kongreleri, 18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, kongre süreci de değerlendirildi. Buna göre büyükşehir belediye başkanlarında yaşanan değişim süreci nedeniyle ara verilen büyükşehir ilçe kongrelerine kaldığı yerden devam edilecek. 

Büyükşehirlerde ilçe kongreleri devam ederken, ilçe kongrelerini tamamlayan illerin “il kongreleri” başlatılacak. İlk il kongreleri de Rize, Gümüşhane ve Bayburt’tan başlayacak. Bu illerin kongreleri 18-19 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Rize İl Başkanlığı, 18 Kasım’da yapılacak kongreye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağını duyurmuştu. Erdoğan’ın, bundan sonra, kongreler devam ettiği sürece hafta sonlarını kongrelerle değerlendireceği belirtildi. 

AK Parti teşkilatlarındaki değişim süreci, il başkanlıklarında başlamış ve göreve devam etmeyecek olan il başkanları istifa ederek, yerlerine yeni isimler atanmıştı.22 ilde yaşanan il başkanı değişimi, önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak il kongrelerinde yeni yönetimin oluşturulmasıyla sürecek. Atama yoluyla görevi devralan başkanlar, kongrede tekrar il başkanlığına adaylıklarını koyarak AK Parti’yi 2019 seçimlerine taşıyacak teşkilat yapısını oluşturacaklar. 

Yenilenmiş ve güçlenmiş kadrolar 2019 mahalli idare seçimleri, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalarını hızlandıracak. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşınması için yenilenmiş kadrolarla yola devam edilecek.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2017, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195