Title of a News Article

AK Parti'den bomba karar...

.

AK Parti'den bomba karar...
banner206
Devletin zirvesindeki sistem tıkanıklığını en pratik yoldan çözmeyi hedefleyen AK Parti, partili cumhurbaşkanlığı için anayasanın iki maddesinde değişiklik önerecek.

İşte AK Parti'nin yeni formulü
“Partili Cumhurbaşkanlığı” teklifinde değiştirilmesi önerilecek ilk madde anayasanın 101’inci maddesi olacak.  “Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesilir” kısmının çıkarılması planlanıyor. Böylece, Cumhurbaşkanının, partisinin Genel Başkanlığını da üstlenebilek. İkinci değişiklik, anayasanın 104’üncü maddesinde planlanıyor.  “Cumhurbaşkanı Devletin başıdır” ifadesi, “Cumhurbaşkanı devletin ve Yürütmenin başıdır” şeklinde değiştirilecek. 
 
KABİNEYE BAŞKANLIK 
 
Anayasanın 104’üncü maddesinde “yürütme alanına ilişkin” yetkilerde geçen “Gerekli gördüğü hallerde Bakanlar Kuruluna başkanlık etmek veya Bakanlar Kurulunu başkanlığı altında toplantıya çağırmak” ifadesindeki “Gerekli gördüğü hallerde” kısmının da çıkarılmasının gündemde olduğu belirtiliyor. Kabinenin Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanacağı, onun yokluğunda Başbakan başkanlığında bu toplantının yapılacağı yönünde ifadeler bulunması düşünülüyor.  
 
‘Cumhurbaşkanlığı sistemi’ diyeceğiz
 
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, “Amerikalılar ‘Başkanlık Sistemi’ diyor. Fransızlar da ‘Yarı Başkanlık Sistemi’ diyor. Biz Cumhurbaşkanlığı sistemi diyeceğiz. Bu sistem yerli ve milli olacak” dedi.  (AKŞAM)

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 08:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195