Title of a News Article

AK Parti'li Başkandan partisine tepki: Hani söz milletindi

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, partisinin milletvekili aday listesine adeta isyan ederek, “Hani söz milletindi. Nerede bu söz milletin. Hangi milletin yansıması o listede var. Bir aileden 3 aday, Buğday Pazarı’nda ortağı olan kişi aday, BELSAN’da çalışan bir kişi aday, belediyede çalışan bir bürokrat aday. Bu tabloyla mı bu parti seçim kazanacak? Bu rahatsızlık sadece Birecik’te değil, Viranşehir’de de var, Hilvan’da da var, Siverek’te de var, Urfa’da da var, Harran’da da var. Kimse alınan başarısızlığı teşkilatlara, halka, millete, belediye başkanlarına mal etmesin.” dedi.

 AK Parti Birecik İlçe Başkanlığı’nda Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Ak Parti ilçe Başkanı Mehmet Özbakan, Ticaret odası Başkanı Sadettin Bilgin ve yüzlerce  partili Ak Parti Şanliurfa Listesine hazırlayanlara tepki gösterdiler.Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı öncülüğünde basın açıklaması yapıp, milletvekili aday listesini protesto etti.

Pınarbaşı’nın açıklamayı yaptığı toplantıda milletvekili aday listesi ağır bir şekilde eleştirildi. AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mahmut Mirkelam’ın aday gösterilmemesini eleştiren Pınarbaşı, partinin Mirkelam aday olmadığı için 45 bin oyu kaybettiğini iddia etti. Pınarbaşı, tepkilerini partileri zarar görmesin diye yumuşattıklarını ancak itirazlarını sürdüreceklerini belirtti. Listede bulunan adayları da eleştiren Pınarbaşı, rahatsızlığın sadece Birecik’te değil kent merkezinde ve birçok ilçede bulunduğunu aktardı.

 

"BİRECİK KİMSENİN AŞİRETİ DEĞİL"

Parti binas��nda konuşma yapan Faruk Pınarbaşı, “Birecik için önemli bir konuda, herkesin sahiplik etmesi önemli bir konudur. Dün akşamki yönetim toplantısında da dediğimiz gibi bizim partimizle hiçbir sıkıntımız yoktur. Partimizin büyümesi için bize düşen görevler çerçevesinde her zaman çalışacağız. Partimizin en iyi noktada olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ancak kabul etmediğimiz konu 7 Haziran, 24 Haziran, 1 Kasım seçimlerinde Birecik gibi 100 bin nüfusu olan bir ilçeye aday verilmemiş olması. Ahmet Eşref Fakıbaba Bireciklidir ama aday olarak Birecik’e hitap ediyor denilemez. Böyle söylenmesini bizimle alay ediliyor şeklinde değerlendiririm. Ahmet Eşref Fakıbaba Urfa’nın adayıdır, Birecik’in her seferinde görmemezlikten gelinmesi saygısızlıktır. Halkımız inandığı bir dava için kendi cebinden parasını harcar ve o bayrağı yükseklere taşınmak için elinden geleni yapar. Hala bazılarının gözleri kör, kulakları sağır... Birecik kimsenin vesayeti altında değil, kimsenin aşireti de değildir. Birecik, demokratik bir ilçedir. Aday listesine bakıyoruz sıralamada birkaç kişi dışında, ismini kimsenin bilmediği, siyasetin içinde yer almayan kişilerin isimleri yer alıyor. Bu sıralamayı genel merkez yapmadı. Her ilin başındaki kişiye verildi ve sıralamayı onlar yaptı. Bu tür haksızlık, saygısızlıklara rağmen biz partimize çalışacağız. Ama muhatabı olan kişiler de gerektiği yerde cevaplarını alacaklardır.” diyerek partisinin listesine tepki gösterdi.

 

‘PARTİ SEÇİMİ BÖYLE Mİ KAZANACAK?’

Milletvekili aday listesine tepkisini sürdüren Pınarbaşı, şunları kaydetti: “Hani söz milletindi. Nerede bu söz milletin. Hangi milletin yansıması o listede var. Bir aileden 3 aday, Buğday Pazarı’nda ortağı olan kişi aday, BELSAN’da çalışan bir kişi aday, belediyede çalışan bir bürokrat aday. Bu tabloyla mı bu parti seçim kazanacak? Bu rahatsızlık sadece Birecik’te değil, Viranşehir’de de var, Hilvan’da da var, Siverek’te de var, Urfa’da da var, Harran’da da var. Kimse alınan başarısızlığı teşkilatlara, halka, millete, belediye başkanlarına mal etmesin.

 

"BİRECİK'E SIRTINI DÖNERSEN SENİ TEPEDEN AŞAĞI GETİRİR"

Başarısızlık millete hesaba almayanların başarısızlığıdır. Birecik sahipsiz değil. Birecik'te kimse istediği gibi at koşturamayacak. Ben bunun faturasını her zaman ödemeye hazırım ama halkımdan kopmadığım, bu halka saygısızlık yapmadığım sürece... Birecik iki defa siyasi ders vermiştir. Hiç kimse Birecik'te ben halkın üstündeyim diyemez. Birecik'in Ankara'ya gücü yetmeyebilir ama Birecik'e gücümüz yeter. Neden Birecik'e gücümüz yeter? Halkıyla beraber oldukça, onlara ihanet etmedikçe o halk seni en aşağılardan alır, en tepelere götürür. Halka sırtını döndüğünde, Birecik'i hiçe saydığın zamanda o teperlerden aşağı getirir, seni bırakır.

 

"BAZILARININ OYUNLARINI BOZMAK GEREKİR"

Bir an için güçlü olma, bir an için belediye başkanı, bakan, milletvekili olmak daima ben güçlüyüm anlamında değildir. Halkı sevdiğiniz sürece berabersinizdir. Siyaset dürüstlük, açık yüreklilik, mertlik, insanlara karşı dürüst olmaktır.

Bizim Allah'tan başa kimseden çekindiğimiz kimse yok. Siyaset bizim kişilerle olan hesabımızı partiye yansıtmamızın partiye zarar vereceğini düşündük, önemli olan da bizlerin masumane iyi niyetli yaptığımız bir gösteriyi, bazıları yarın başarısızlıklarını bizleri gerekçe göstermemesi için 'Halkı galeyana getirdiler, onun için oylar düştü' gerekçesine meydan vermemek için, bazılarının oyunlarını bozmamız gerekiyor.

 

"GÜNÜ GELDİĞİNDE HESABINI GÖRECEĞİZ"

Birecik'in partiye isyanı olarak düşünülmemesi ve partiye zarar vermemek için kişisel menfaatlerimizi değil ülke menfaatlerimizi düşündüğümüz için, 100 yılın seçimi olduğu için bizleri kimse gerekçe göstermemesi, Birecik halkını suçlamaması için, Birecik Urfa'yı galeyana getirdi gibi meselerle karşı karşıaya kalmamız için, bugün Urfa'ya gidişimizin yanlış değerlendirileceği düşüncesine vardık. Bu bir geri atış değil. Haykırışımız her yerde duyuldu. Bizler partimizi, reisimizi seviyoruz. Partiye zarar vermemek için diğer partiler ve Türkiye medyasında parti aleyhine büyük bir değer kaybı olacağını düşünerek hırsımızı, hıncımızı içimize gömüyoruz ama hesabın günü geldiği zamanda hesabını göreceğimizi vadediyoruz.

 

"45 BİN OY ALACAKTIK, BUNU GÖRMEYENLER PARTİYE İHANET ETMİŞLERDİR"

Bu şehre gönül vermişiz. Ucunda ölüm olsa da bu görev ve düşüncemizden vazgeçmeyeceğiz. Birecik için varız. Bugün aday olmayan kardeşimiz Mahmut Mirkelam yıllar Birecik için her türlü için mücadelede her şeyini ortaya koydu. Bugün Mahmut Mirkelam aday olsaydı Birecik ve Halfeti'de 45 bin oy almayı biz taahhüt etmiştik ve alacaktık. Bu gerçeği görmeyenler bu partiye, bu ile, Birecik'e ihanet etmişlerdir.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2018, 02:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfali
Urfali - 6 yıl Önce

Dogru seni kutluyoruz sadece siz dile getirdiniz korkudan kimsenin citi cikmiyor teyamulde 0 oy alanlar 4 akraba sacma bir liste ak parti fakibabanin degildir

Selim akıl
Selim akıl - 6 yıl Önce

İlk defa doğruları söyleyen biri çıktı. Sonuna kadar katılıyorum altına imzamı atarım.

KOÇ
KOÇ - 6 yıl Önce

BU LİSTEYİ YAPAN AKP NİN KAYBETMESİ İÇİN ELİNDEN GELEN GAYRETİ ESİRGEMEMİŞ İHANET İÇİNDE

siyaset
siyaset - 6 yıl Önce

helal sana be kardeşim

ismail
ismail - 6 yıl Önce

EVET BENDE KATILIYORUM SAYIN PINARBAŞINA AK PARTİ FAKIBABABNIN BABASININ MALI DEĞİLDİR VE ORTAKLARININ KENDİ SEKRETERİNİN HIİÇ MALI DEĞİLDİR

Hak
Hak - 6 yıl Önce

Seçilmeyince çirkefleşmeyin awçilenlere saygı gösterin...

Rişvanlı
Rişvanlı - 6 yıl Önce

Sana mı soracaklar listeyi.

BİRECİKLİ
BİRECİKLİ - 6 yıl Önce

ASLAN PINARBAŞI


SIRADAKİ HABER

banner195