Title of a News Article

AK Parti'de, Genelbaşkan değişecek mi ?

AK Parti'de, Genelbaşkan değişecek mi ?
banner206
 Kübra Par'a konuşan Numan Kurtulmuş,seçim hükümetinin geleceğini, erken seçime dair detayları, Meclis’e getirilen Irak tezkeresini, yaklaşan AK Parti Kurultayı’nı ve son dönemde kendilerine yöneltilen eleştirileri cevapladı.

Kurtulmu, 12 Eylül'de kongreye gidecek olan Ak Parti'de genel başkan değişikliği olup olmayacağı konusuna da cevap verdi.

Kurtulmuş'un açıklamalarındaki en önemli bölümler şöyleydi:

 'GENELBAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEMİMİZDE YOK'

- AK Parti kurultayı için neden 12 Eylül’ü seçtiniz?

Mücadelemizin simgesi olduğu için sembolik olarak 12 Eylül’ü tercih ettik. 

- Kurultayda genel başkan değişimi söz konusu mu?

Herhangi bir değişim gündemimizde yok. 

- Önümüzdeki seçimde AK Parti’nin halka mesajı ne olacak? 

2002’deki AK Parti, eski sistemin tasfiyesi üzerine oturmuştu. Karşılığını da 2010 referandumu ve 2011 seçimlerindeki oy oranlarıyla almıştı. 2011’den sonra birtakım iç ve dış sorunlar nedeniyle, reform süreçlerinde duraklama oldu. Şimdi bir de iç güvenlik tehdidiyle karşı karşıyayız. Bu krizlerden kurtulmanın yolu reform, değişim ve dönüşüm iradesini tekrar, çok daha sağlam bir şekilde kuşanarak demokrasiyi geliştirmektir. Önümüzdeki seçimde de ana eksenimiz bu olmak mecburiyetinde... 

- Oy kaybının ardında siz şahsen hangi nedenleri görüyorsunuz?

Demokrat Parti’den beri siyasi partilerin milletle buluştuğu noktalar sistemin değiştiği, reform iradesinin gösterildiği noktalardır. Bu iradenin zayıfladığı görülürse millet desteğini çekiyor. Ben en önemli meselemizin bu olduğunu düşünüyorum. Bu seçim kampanyasında inşallah yeniden değişimci, dönüşümcü, reformcu dilimizi ortaya koyacağız.

'3 DÖNEM KARARI GENEL KURULDA ALINACAK'

- 3 dönem kuralına ne olacak? 

Çeşitli seçenekler masada, nihai karar genel kurulda alınacaktır. Önemli olan şu ya da bu kişinin aday olması değil. AK Parti’nin temel meselesi; 7 Haziran seçimlerinden sonra çıkan tabloyu iyi okuması, “Ne oldu da halk bizi 9 puan düşürdü?” sorusunu cevaplaması ve oy kaybına yol açan nedenlerin ortadan kaldırılmasıdır. AK Parti’nin, geniş kitleler için büyük gelecek beklentisini yeniden gündeme getirecek bir vizyonla ortaya çıkması gerekiyor. Seçimde millet kolumuzdan tuttu, bize “Kalkın, silkinin, kendinize gelin, abdestinizi tazeleyip aslınıza dönün” dedi. Bunu AK Parti’nin çok kısa bir sürede samimi olarak yeniden başarabileceğini düşünüyorum.

'IRAK TEZKERESİ SEÇİMDEN ÖNCE'

- Irak tezkeresi 2 Ekim beklenmeden Meclis’e geldi. Neden acele ettiniz? 

Bu geçmişte de oldu, bazı meseleler son tarih beklenmeden gündeme gelebilir. Seçim sürecinde kendi doğası gereği rutinin dışına çıkılıyor. Seçim süreci başlamadan, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi, bu konuda zaafa düşülmemesi için erkene alınmış olabilir. Diğer partilerin de bu konuda kolaylık sağlayacağını ümit ediyorum. 

- Seçim hükümetinde yer alacak olan HDP’nin “Hayır” demesinden endişe ettiğiniz için mi tezkereyi erken gündeme getirdiniz? 

Sadece bu nedenle erkene çekildiğini söylemek doğru olmaz. Devlet gereken tedbiri zamanında alır. Terör örgütleriyle mücadelede asla zaafa düşmeyiz.

Kaynak : HABERTÜRK

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2015, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195