Title of a News Article

AK Parti'de taşlar yerinden oynayacak

AK Parti'de taşlar yerinden oynayacak
banner206
Başbakan Erdoğan'ın kurmay heyetinden bir isim, parti içerisinde şu ana kadar Gül'ün dönüşüne dair herhangi bir senaryo ya da formül üzerinde çalışılmadığını belirtti.
10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri sonrası Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda koltuğunu hangi isme bırakacağı merak ediliyor.
 
ERDOĞAN: BİRKAÇ İSİM ÜZERİNDE YOĞUNLAŞTIK
Konuyla ilgili parti kulislerinde farklı iddialar gündeme gelse de Başbakan Erdoğan net bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Geçtiğimiz günlerde Hatay mitingi dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan "Birkaç isim üzerinde yoğunlaştık" diyerek koltuğunu bırkacağı ismi henüz belirlemediğinin sinyalini vermişti.
Vatan gazetesinden Murat Çelik, bugünkü yazısında Ak Parti'de Erdoğan sonrası olabilecekler hakkında çarpıcı bir detayı gündeme getirdi. Başbakan Erdoğan’ın kurmay heyetinden önemli bir isimle gerçekleştirdiği sohbeti kaleme alan Çelik, parti içerisinde Abdullah Gül'ün dönüşü üzerine bir senaryonun konuşulmadığını ifade etti.
 
İŞTE ÇELİK'İN YAZISINDAKİ O KISIM;
Başbakan Erdoğan’ın kurmay heyetinden önemli bir isim şunları söyledi birkaç gün önceki sohbetimizde:
-Biz partide, şu ana kadar Abdullah Bey’in dönüşüne dair herhangi bir senaryo ya da formül üzerinde çalışmadık. Bunu hiç konuşmadık. Bu konuyu konuşmanın, kurgulamanın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Çünkü..
- Tayyip Bey Cumhurbaşkanı olarak Köşk’e çıktığında,
1.) Ülkedeki genel algı ve psikolojik ortam nasıl şekillenecek,
2.) Parti içindeki dinamikler, dengeler nasıl evrilecek,
bunları görmeden, taşlar yerine oturmadan, bugünden konuşmak, ezbere kurgular yapmak hem anlamsız hem de yanlış, yanıltıcı olur.
- Kaldı ki, seçilecek olan yeni genel başkan ve başbakanın performansı da çok önemli olacak gelecek açısından. Belki de bu göreve seçilecek olan arkadaşımız bu işi öyle iyi yürütecek, öyle başarılı götürecek ki, genel seçimlerde kimse yeni bir arayışa yönelmeyecek. Bunları bugünden hiçbirimizin bilmesi, öngörmesi mümkün değil. Dolayısıyla bir kurgulama içine girmek doğru değil.
- O yüzden, Anadolu’daki tabir ile, Kervan yolda düzülecek. (haberler.com)
 

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195