Title of a News Article

AK Parti'den bir ilk

AK Parti'den bir ilk
banner206
AK Parti, 7 Haziran seçim çalışmalarında "Caps'li propaganda"da yapacak. Caps'li propagandanın hedefi ise muhalefet partileri olacak.
AK Parti'nin 7 Haziran seçimleri için yürüteceği propaganda kampanyasında geleneksel tanıtım yöntemlerine ek olarak modern yöntemler de kullanılacak. Sosyal medyanın yoğun olarak kullanılacağı kampanyada icraatlar, gençlerin büyük ilgi gösterdiği caps'lerle anlatılacak.
SON ŞEKLİNİ ALIYOR
AK Parti, milletvekili aday listelerini yarın Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edecek. Yaklaşık 1,5 aylık titiz bir çalışmayla hazırlanan listeler, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılacak değerlendirmelerle son halini alacak. Listelerin YSK'ya teslim edilmesinin ardından AK Parti, propaganda çalışmalarına odaklanacak. Daha önce başarılı seçim kampanyalarıyla rekor kıran AK Parti, bu sefer de sosyal medyayı da yoğun olarak kullanacak.
YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Parti yönetimi, önceki seçimlerden farklı olarak, bu kez gençlerin sosyal medyada fenomeni haline gelen "caps"li tanıtımları da devreye sokmayı planlıyor. Ayrıca, AR-GE başkanlığı "Yeni Türkiye Yolunda 13 Yıl" ismini taşıyan, icraat manifestosunu yazmaya başladı. Bu çalışma seçim seçim propagandasının başlamasıyla birlikte vatandaşlara duyurulacak. Seçim beyannamesinin ise bu hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.
HERKESİ KUCAKLAYAN İSİMLER
Başbakan Davutoğlu'nun, partinin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde rolü bulunan isimlerin de görüşünü alarak kurmaylarıyla şekillendirdiği listeler, bugün ve yarın son şeklini almış olacak. Son rötuşların ardından listelerin Genel Sekreter Haluk İpek veya Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop tarafından yarın YSK'ya, verilmesi bekleniyor.
Aday belirleme çalışmalarında üzerine odaklanılan detaylar ise AK Partili yöneticiler tarafından şöyle özetleniyor:
"Toplumun tüm renkleri ve herkesi kucaklayan isimler listelerde yer alıyor. Kadın ve gençlere özel önem veriliyor. Listelerde kadın sayısı artacak. Bazı gençler, seçilme ihtimali yüksek olan yerlerden aday gösteriliyor."
HEM GELENEKSEL HEM MODERN KAMPANYALAR BİR ARADA
AK Parti'de seçim propaganda sürecinde reklam filmleri, bilboard ilanları, sloganlar gibi geleneksel yöntemlere ek olarak daha modern yöntemler yani sosyal medya da etkin olarak kullanılacak. Facebook, Youtube, Twitter, İnstagram gibi yoğun kullanılan sosyal medya ortamları ve diğer internet ortamlarından aktif olarak yararlanılacak ve 'Caps'ler hazırlanacak.
Gençlerin sosyal medyada fenomeni haline gelen 'caps'lerde, AK Parti icraatlarına ek olarak muhalefet partilerinin söylemlerine de göndermeler yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun görsellerinden de yararlanılacak caps'lerin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Bu amaçla, özel eğitimli bir kadro hizmet verecek.
İLK MİTİNG HAKKARİ'DE YAPILACAK
Başbakan Ahmet Davutoğlu da, aday listelerinin kesinleşmesiyle birlikte miting programını başlatacak. Davutoğlu seçime kadar 30'ı büyükşehir olmak üzere 60 ili ziyaret edecek. "Hep Birlikte Yeni Türkiye" diyecek olan Davutoğlu, yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi için yetki isteyecek. Davutoğlu'nun ilk mitingini Hakkari'de yapması bekleniyor.
9. KAT KOZMİK ODA GİBİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 9. Katta toplanan üst komisyonun çalışmasını bugün ve yarın tamamlıyor. Gece yarılarına kadar mesai yapan üst komisyon, il il tek tek isimleri gözden geçirdi. Komisyon adayları belirlerken, anket sonuçları, STK temsilcilerinin kullanmış oldukları oyları, alt komisyon ve ara komisyonun raporlarını inceledi. Çalışmalar hakkında dışarıya her hangi bir bilgi sızdırılmazken, 9. Kat adeta kozmik odaya dönüştürüldü.
Genel Merkez'in 9. katındaki toplantılara, Davutoğlu'nun yanı sıra; Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Mustafa Şentop, Süleyman Soylu, Beşir Atalay, Genel Sekreter Haluk İpek, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Ataş, Kadın Kolları Başkanı Azize Sibel Gönül, Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın ve grup başkanvekilleri katılıyor.
YENİ ANAYASA İÇİN YETKİ İSTEYECEK
Bu arada Medya ve Tanıtım İşleri Başkanlığı'nın koordinesinde hazırlanan Seçim Beyannamesi üzerinde de son değerlendirmeler yapılıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, aday listesi şekillendikten sonra seçim manifestosuna odaklanacağı ve cuma gününe kadar beyannameye son şeklini vereceği belirtildi.
'Yeni Anayasa ve Demokratikleşme' başlığı altında 'Başkanlık' sisteminin gerekliliğini de vurgulayacak olan Davutoğlu'nun, çözüm süreci, paralel yapıyla mücadele, ekonomi ve dış işleri konularını içeren beyannameyi, 14 veya 15 Nisan'da Ankara Arena'da yapılacak olan aday tanıtım toplantısında bizzat açıklaması bekleniyor. (Kaynak: Yeni Şafak)

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2015, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195