Title of a News Article

AK Parti'den oylama açıklaması

AK Parti'den oylama açıklaması
banner206

 AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayları için sivil toplum kuruluşlarının yapacağı oylama ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Partiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sivil Toplum Kuruluşları temayül yoklamasında oy kullanacak haziran listesini sivil toplum ile birlikte oluşturuyoruz.

7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimlerinde AK PARTİ tarafından aday gösterilecek milletvekili adayları için sivil toplum kuruluşlarımızın görüşlerinin alınması amacıyla yapılacak STK temayül yoklamasında oy kullanacak STK temsilcileri listesini sivil toplum kuruluşlarımızın bizzat kendileri ile birlikte belirliyoruz. Temayülde oy kullanacak yönetim kurulu asil üyelerinin isimlerini içeren genel kurul toplantı tutanağını veya bunu içeren resmi belgeleri23 Mart 2015 Pazartesi akşamı saat 18:00’e kadar AK PARTİ il başkanlığına teslim etmelerini bekliyoruz. Pazartesi günü akşamına kadar belgelerini il başkanlığına teslim etmiş olan sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurulu üyeleri 24 Mart 2015 Salı günü yapılacak olantemayülde saat 09:00’dan17:00’ye kadar oy kullanabileceklerdir.

STK temayülünde sivil toplum kuruluşlarının, sadece yönetim kurulu asil üyeleri oy kullanacaktır.  Bir üye, milletvekili adayı olarak en fazla 12 kişi yazabilecektir. İsteyen üye, milletvekili adayı olarak daha az sayıda kişinin ismini yazabilir. Oy kullanacak sivil toplum temsilcilerine teşkilat temayül yoklamasındaki gibi hazır aday adayı listesi şeklinde çarşaf liste verilmeyecektir. Oy verilebilecek isimler teşkilat temayül yoklamasındaki aday adayları listesi ile sınırlı değildir. Sivil toplum temsilcilerimiz hali hazırda seçilmiş milletvekillerimiz gibi teşkilat temayülüne tabi olmayan milletvekili aday adaylarına da oy verebileceklerdir. Sivil toplum temsilcilerinin AK PARTİ ’ye milletvekili adayı olarak önermek istedikleri isimleri serbestçe yazabilmeleri için oy pusulası olarak en fazla 12 kişinin yazılabileceği 12 haneli boş satırlardan oluşan boş bir tablo verilecektir.

Temayül sonrası kullanılan oy pusulaları Şanlıurfa’da tasnif edilmeyecektir. Oy sayım ve tasnif işlemleri AK PARTİ Genel Merkezinde yapılacak ve Genel Merkez yetkili kurulları tarafından değerlendirilecektir.

STK temayül yoklaması oy kullanma işlemi 24 Mart 2015 Salı günü  GAP ARENA  spor tesisleri içerisindeki Şanlıurfa Kapalı Spor Salonunda yapılacaktır.

Kamuoyuna ve sivil toplum kuruluşlarımıza saygıyla duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2015, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195