Title of a News Article

Ak Parti’den Suruç çıkarması..

Ak Parti’den Suruç çıkarması..
banner206

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili adayları ilçe gezilerine bugün Suruç’la başladı. Ak Parti il başkanlığında toplanan milletvekili adayları, milletvekili ve yeni dönemde aday olmayan Abdülkerim Gök, İl Başkan Zeynel Abidin Beyazgül ve çok sayıda partili ile birlikte Suruç’a hareket ettiler.

Suruç ilçesinde Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Yavuz ve partililer tarafından coşkuyla karşılanan Ak Parti Şanlıurfa milletvekili adayları güne moralli başladılar. Ak Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Abdullah Yeşil’in seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa hitap eden Abdullah Yeşil; “Selahattin Eyyubi ve Alpaslan’ın torunları birlikte olduğu sürece yanı başımızdaki Kobani, Erbil ve orta doğudaki Kürt halkı huzur içerisinde yaşayacaktır. Şerefim ve Kuran-i kerim üzerine yemin ederim ki Suruç halkına hizmet edeceğim. Çalışacağım, barış içerisinde özgür bir İslam coğrafyası için barış elçisi olacağız.” Diye konuştu

Yeşil’in ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa milletvekili adayı Nureddin Nebati toplanan kalabalığa hitap etti. Nebati; “Erbil ve Diyarbakır’ın huzuru ak parti iktidarıyla gerçekleşecektir.” Dedi.

Nebati; “Kimler geldi kimler geçti, onlarca yıl geldiler Kürt demeye utandılar. Onlarca yıl geldiler gizli gizli sizlere konuştular. Onlarca yıl yapacağız, edeceğiz bekleyin dediler. Onlarca yıl sizi görmezden geldiler, onlarca yıl siz siz değilsiniz dediler. Onlarca yıl siz işinize bakın göbeğinizi kaşıyın ve sadece verin dediler. Onlarca yıl bu ülkede sen Kürt olamazsın dediler. Onlarca yıl bu ülkede sen Müslüman olamazsın dediler. Gidin oyunuzu verin işinize bakın dediler. 3 Kasım 2002 yılı geldiği zaman aramızdan, içimizden, bizi anlayan, dinimizi imanımızı bilen, namazımızı ve kıblemizi bilen bir lider geldi ve ben bu milletle beraber olacağım, ölünceye kadar bu milletin emrinde olacağım. Bu devleti bu milletin hizmetkârı yapacağım diyen bir Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi ayağa kaldıran ilk adımları attı.

Sen kim oluyorsun dediler, seni milletvekili bile yapmayacağız, otur oturduğun yerde, biz gerekirse senin partini kapatacağız, sen kim oluyorsun da devlete karşı duruyorsun, sen kim oluyorsun da milletle beraber duruyorsun, sen kim oluyorsun da başörtülü kadının hakkını savunuyorsun, sen kim oluyorsun da yasak olan Kürt kelimesini ağzın alıyorsun, sen kim oluyorsun da Suruç’a hastane Viranşehir’e duble yol yapıyorsun, sen kim oluyorsun da fakir fukara uçağa binecek diyorsun, sen kim oluyorsun da demokrasi diyorsun, sen kim oluyorsun da bu ülkede sadece Müslümanların hakkı yok her kişinin Kürd’ünde, Arabında, Türk’ünde hakkı var diyorsun ve partisin kapatmaya çalıştılar.” Diye söyledi.

Nebati; “Sen kim oluyorsun bizim istemediğimiz adamı Cumhurbaşkanı yapacaksın dediler, dediler dediler tehdit ettiler. Her türlü provokasyonu yaptılar ama o kadrolarıyla yılmadı, yorulmayı ve dökülmedi. Sadece bu ülkedeki Müslümanla değil dünyada nerede bir Müslüman varsa, nerde bir ezilmiş varsa, nerde bir mağdur varsa, nerde bir masum varsa ben onların haklarının savunucusuyum. Utanmadan, sıkılmadan gezi olaylarıyla ülkeyi kana bulamaya çalıştılar. Utanmadılar, sıkılmadılar sen nasıl Şırnak’a havaalanı yaparsın dediler, sen Hakkâri’ye nasıl havaalanı yaparsın, Muş’takinin hakkını nasıl savunursun dediler ama o yılmadı, usanmadı çünkü bildiği tek bir şey vardı sırtımı Allah’a dayadım ve bu milletin güvenine mazhar olmak bana yeter dedi.  

Benim Suruç’taki kardeşimle İstanbul’daki kardeşimin farkı yok, benim Diyarbakır’daki Kürt kardeşimin, Ankara’daki kardeşimden farkı yok ve benim 78 milyon insanım birinci sınıf vatandaştır dedi. Bugün sizin kardeşiniz Ak Parti kürsüsü üzerinden size Kürtçe selam veriyor. Çünkü biz kardeşiz, çünkü biz biriz, beraberiz, şimdi şurada hemen yanı başımızda Kobani’deki kardeşlerimiz canlarını ve mallarını kurtarmak için buraya gelmeye çalıştıklarında birileri bir şey yapmaya çalıştı. Birileri dedi ki Türkiye Cumhuriyeti devleti ayrımcılık yapıyor, Suriye’deki Arap’ta, Türkmen’de kardeşimiz, Suriye’deki Kürtlerde kardeşimiz, dünyanın en gelişmiş her türlü imkanını sağlayan çadır kentini yaptık.

35 bin tane göçmen Kürt kardeşimiz şuanda orada ikamet ediyor, orada yaşıyorlar. Var mıydı böyle imkanlar, Kürtlere yardım eden bir devlet var mıydı, biz Allah’ın izniyle bu milletin duasını almışız. Biz bu milletin güvenini almışız, biz biliyoruz ki bu millete hizmetkâr olmak, hizmet etmek, bu milletle beraber yürümek, uşaklığı reddetmek ve birilerinin önünde diz çökmeye karşı bir güç demektir. Bu ülke bizim, İstanbul’da bizim, Edirne’de bizim, Ankara’da, Antalya’da, İzmir’de, Trabzon’da, Muş’ta, Hakkâri’de, Urfa’da, Diyarbakır’da bizim amma Kahire’de bizim, Gazze’de, Saraybosna’da, Erbil’de bizimdir.

Çünkü biz Alpaslan’ın ruhunu, Selahattin Eyyubi’nin ruhunu, Muhammed Mustafa’nın (A.S.)’ın davasında birleştirdik.” Şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Abdullah Yeşil’in Suruç’taki seçim bürosunu açan Ak Parti Şanlıurfa milletvekili adayları ardından Birecik ilçesine hareket ettiler. Öte yandan Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar’ın dün Ceylanpınar, Viranşehir ilçelerinin ardından bugün ki Suruç gezisinde olmaması dikkat çekti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195