Title of a News Article

AK PARTİLİ VEKİLDEN ÇARPICI AÇIKLAMA

AK Partili Bağlı'dan çok çarpıcı açıklama' Urfa'da DEAŞ'ın kampları var diye, buyursunlar gelsinler en başta ben hep birlikte bu kamplara gidelim'...


AK Parti MKYK Üyesi ve Şanlıurfa Milletvekili Prof.Dr. Mazhar Bağlı, Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı eylemin PKK-İŞİD işbirliği ile gerçekleştirdiğini İŞİD ve PKKve PYD'nin giydikleri kıyafetler farklı ama amaçları birdir 'dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı,   Suruç ve Ceylanpınar ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili soruları yanıtladı.  Çözüm sürecinin iki bileşeni olduğunu  altını çizen Bağlı'  PKK Örgütünün silah bırakması yada Türkiye'yi terk etmesi ,Örgütün sürekli Türkiye birliğini bozan bölücü faaliyetlerini durdurmuş olmasıydı, ana hatları böyle ama halı hazırda bundan vazgeçilmediği halen terör eylemlerine sosyolojiyi bozacak propaganda ve faaliyete devam ettiğini görüyoruz. Bugüne kadar PKK ve PKK bileşenleri çözüm süreçlerini silahlı eylemlerle bitiriyorlardı,bu defa siyasetle bitirmeyi düşünüyorlar ve nihayetinde bu işin sonunu bitirecek bir fikre sahip olduklarını düşünüyorlar.

son yapılan iki saldırının ardından Çözüm sürecinin artık rasyonel bir şekilde devam edeceğini vurgulayan Bağlı,' Türkiye'de ilk kez ve daha önce hiç denenmemiş bir şekilde Kürt sorununu çözmeye kalkışması bazı aksaklıkları beraberinde getirdiği çok net bir şekilde görülüyor ve bundan sonra daha dikkatli ve rasyonel  davranılacaktır ve iş duygu yüklü bir meseledir.'dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Şanlıurfa Milletvekili Prof.Dr. Mazhar Bağlı, IŞİD ve PKK'nın hedefinin direk olarak Türkiye olduğunun altını çizen Bağlı konuşmasını şöyle sürdürdü' Ben daha önce ifade etmiştim, bu örgütlerin kıyafetleri farklı ama zihniyetleri aynıdır, DEAŞ, PKK,PYD, bilmem ne bütün bu terör örgütleri bu çoğrafya da birbirlerinden kıyafet bakımından farklıdırlar, kullandıkları enstrüman anlamında birlerinden farkları yok, sahip oldukları zihniyet anlamında farkları yok şiddeti bir temel araç olarak kullanıyorlar.

SURUÇ OLAYI İYİ OKUNMALI.

AK Parti MKYK Üyesi ve Şanlıurfa Milletvekili Prof.Dr. Mazhar Bağlı,Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada yaşanan gelişmelerin vatandaşlar tarafından iyi okunduğuna dikkat çeken Bağlı'  Suruç ilçesinde meydana gelen olayla çok büyük kuşkuların olduğu kesin. Ya gerçekten bu işi ciddiye almıyorlar yada parmakları var HDP ve PKK'yı kastediyorum bunlar insanlarla dalga geçiyorlar. Teknik bir bilgi vereyim Suruç Belediye Başkanı patlamanın olduğu saatlerde Kobani'de  geliyor, insanların cenazesi yerdeyken tekrar geri gidiyor. Bu ölümleri dikkate almıyor, sadece bu ölümler retöri üzerinden hamaset yaptığı şeklince çok ciddi kuşkular var ve artı Türkiye'nin İŞİD ile bağlantılı bir Devlet haline getirmeye çalışmaları son derece edepsiz bir ifadedir.  Ben Urfalıyım ve Urfa Milletvekiliyim, Devletin, Milletin selameti için biz haysiyetimizle çaba gösteriyoruz, ne kadar kadar katkıda bulunduğumuzu halkımız takdir edecektir. Eğer Bizim Devletimiz  vahşi bir terör örgütünü destekliyorsa biz bilelim ve geri çekilelim, ama böyle değilse bu iftirayı bu haksız ithamı hangi kişi hangi alçakça amaç için yaptığını bütün Milletimizin bilmesini istiyorum, gelip buradan açıklama yapıyorlar Urfa'da DEAŞ'ın kampları var diye, buyursunlar gelsinler en başta ben hep birlikte bu kamplara gidelim . Bakınız Biz Devlet Demokrasiye, sivil iradeye uymadığı zaman Devletle mücadele etmiş bir gelenekten gelen birisiyim, Ona deyim yerindeyse mesafe koymuş birisiyim, Ben Terör örgütünü destekleyen bir terör örgütünün yanında yer alan bir siyasi tezgahın içerisinde olmam sadece ben değil hiç kimse olmaz . Burada başka bir amaç vardır. başka bir niyet vardır, kendi terörünü  şiddetini meşrulaştırmak ve Türkiye'ye mahkum etmek istiyorlar. 'dedi. Bağlı, Ceylanpınar ilçesinde şehit olan her iki Polisin ailesine baş sağlığı dileyerek' Biz artık analar ağlamazsın diyoruz, kaç gündür Urfa'dan cenazeler gönderiliyor. Bu Memlekete barış ve huzurun devamı için canla başla çalışıyoruz, Buna kurşun sıkanları bu Millet ve tarih affetmeyecektir. 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195