Title of a News Article

Akçakale’de yüzde 95.22 sevinci

Şanlıurfa’nın sınırın sıfır noktasındaki kenti Akçakale’de referandumdaki yüzde 95.22’lik “evet” oylarının bayramı yaşanıyor. AK Partili Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, bir taraftan halka teşekkür turu yaparken, diğer yandan tebrikleri kabul ediyor.

Akçakale’de yüzde 95.22 sevinci
banner206

Başkan Ayhan, Akçakale halkının reisine bağlı olduğunu,  her seçimde de bu bağlılığını oyları ile ispatladığını belirterek, “Güzel bir  propaganda döneminin ardından yine sağduyulu, sakin ve Akçakale halkına yakışan bir seçim günü geçirdik. Vatandaşlarımız çağrımıza uyarak sandık başına giderek vatandaşlık haklarını kullandılar. Oylarını da kullanırken, önce vatan ve millet dediler. Çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

Sadece Akçakale değil, şehir dışında yaşayan Akçakaleli hemşerilerine kadar ulaşarak, “evet” oylarının Türkiye genelinde de tırmanışı için büyük çaba harcayan Başkan Ayhan, “Yüzde 95.22 ile göğsümüzü kabartan Akçakale halkıma teşekkürlerimi sunuyorum. Vatansızlığın ne demek olduğunu birlikte yaşadıkları Suriye halkından dolayı en yakından bilen Akçakaleli oyunu verirken hiç tereddüt etmedi” diye konuştu.

Suriye’de yaşanan savaşın ardından sınır bölgesi olmaları nedeniyle Türkiye’ye gelen Suriyelilerin en fazla barındıkları kent olduklarının altını çizen Başkan Ayhan, şunları kaydetti;

“Suriyelilerin yaşadıkları dramla adeta iç içeyiz. Halkımız vatansızlığın ne demek olduğuna herkesten fazla tanık oluyor. Eğer kara gün 16 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı biz onlardan da kötü olurduk. Bu referandum o yüzden bir parti  seçimi değil bir yönetim seçimi Türkiye’nin geleceğinin oylanmasıydı. Artık böyle darbeler Türkiye için tarih oldu. Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi ile Türkiye hızla büyüyecek, önündeki engeller kalkacak, özellikle de Suriye benzeri  bir dramın önüne geçilecek.”

Ayhan, referandum öncesi kentte girmedik sokak bırakmadıklarını, ayağı yere basan açıklamalarla referandumda neden evet denilmesi gerektiğini Akçakale halkına en iyi şekilde anlattıklarını vurgulayarak, “Şükürler olsun ki böyle bir sonuçla oylarımız gibi anlımız da ak oldu. Tüm ekibimize, meclis üyelerimize ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ayhan, Ak oyları ile gurur duydukları Akçakale halkının en kısa sürede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ilçelerinde konuk etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2017, 21:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195