Title of a News Article

Akıbeti belli oldu

Akıbeti belli oldu
banner206
 30 Mart'ta Şanlıurfa'dan aday olan ancak yarışta AK Partili rakibine karşı kaybeden Osman Baydemir, Demokratik Toplum Kongresi'nin başına geçiyor.
BDP'li milletvekillerinin geçtiği, haziranda kurultay yapacak olan HDP'de partinin yeni yönetimi de netleşmeye başladı. DTK'nın başına Osman Baydemir geliyor. Sırrı Süreyya Önder ise grup başkanvekili oluyor.

EŞBAŞKANLARDAN BÖLGEDEN SEÇİLECEK

İmralı'ya yapılacak ziyaret, BDP ve HDP'nin kurultayları öncesine denk gelmesi nedeniyle önem taşıyor. Bu kapsamda HDP heyeti, Öcalan'a kurultay çalışmaları hakkında bilgi verecek ve HDP'nin yeni yönetimi hakkında belirlenen isimleri iletecek. Edinilen bilgiye göre, 8 Haziran'da yapılacak BDP kurultayında Eşbaşkan Demirtaş, HDP'ye geçecek. Demirtaş'ın yerine gelecek eşbaşkanlar ise milletvekillerinden oluşmayacak. BDP'ye eşbaşkan olacak isimler bölgede yaşayanlardan oluşacak.

BAYDEMİR DTK'NIN BAŞINA GEÇECEK

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in ise yerel meclis şeklinde örgütlenen ve demokratik özerklik uygulamasına öncülük eden Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) başına geçmesi bekleniyor. BDP kurultay sonrası Demokratik Bölgeler Partisi adı altında Güneydoğu'da demokratik özerklik uygulanması konusunda çalışmalar yapacak.

ÖNDER, GRUP BAŞKANVEKİLİ OLUYOR

HDP kurultayının ardından parti yönetiminde köklü değişikliklerin yapılması beklenirken, bu değişikliklere ilişkin İmralı'da Öcalan'ın fikrine de danışılacak. Bu kapsamda HDP Meclis Grup Başkanvekilleri'nde görev değişikliği yapılacak. Buldan HDP Grup Başkanvekilliği görevini yapmaya devam ederken, İdris Baluken ise TBMM İdari Amiri olacak. Baluken'in yerine de Sırrı Süreyya Önder'in getirilmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142