Title of a News Article

Akyürek, TBMM'de konuştu

 Akyürek, TBMM'de konuştu
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, TBMM’de yaptığı konuşmada, son dönemde Hükümetin Viranşehir’e yaptığı hizmetleri anlatarak, bu hizmetlerde emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Bakan Faruk Çelik’e teşekkür etti.

TBMM Genel Kurulu’nda 2015 Bütçesi üzerinde yapılan görüşmelerde kürsüye çıkan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, AK Parti hükümetleri döneminde seçim bölgesinde yapılan yatırımları anlattı. “Şanlıurfa’ya yapılan 11 katrilyonluk yatırımın 4 katrilyonluk bölümü Viranşehir’e geldi” diyen Akyürek, rakamların yatırım hamlesini açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Devlet Su İşleri bütçesi hakkında söz alan Akyürek, “Tarihle kültürün, suyla ateşin harmanlandığı 11 bin yıllık kadim topraklardan, seçim bölgem Şanlıurfa, ilçem Viranşehir adına hepinizi saygıyla-sevgiyle selamlıyorum” diyerek sözlerine başladı. 10 milyar TL bütçeli, Türkiye’nin en köklü kurumlarından DSİ’nin 12 yılda 270 baraj, 167 gölet, 272 büyük sulama tesisi olmak üzere 2 bin 252 tesisi hizmete sunduğunu, 70 şehire su götürdüğünü belirten Akyürek, Şanlıurfa’ya yapılan hizmetlere değindi:

“Bu yıl Şanlıurfamız için çok önemli bir proje  hayata geçirildi. 950 bin dönüm araziyi sulayacak, Türkiye’nin en uzun, dünyanın 5’inci uzun sulama tünelini Suruç’ta açarak ülkemize kazandırdık. Mardin Ana kanalının üzerinde yer alan ilçem Viranşehir’de projelerin yerinden denetim ve kontrolünü yapmak için 1 yıl içinde şube müdürlüğü hizmet binası ve sosyal tesisleri kurularak hizmet vermeye başladı. Projeler, tarımda enerjiye bağımlılığı ortadan kaldırarak ülke ekonomimize katkı sunacak, bölgede sosyal bir rahatlama sağlayacaktır.”

Mehmet Akyürek Güneydoğu’yu, Şanlıurfa’yı dünyada tarımın yıldızı yapmak için Tarım Bakanı Mehdi Eker’in sözlerini hatırlattı ve şu çağrıda bulundu:

“Tarımsal sulamada kilidi açacak anahtarın ‘damlama sulama sistemi’ olduğunu her mecrada konuşalım. İddiayla diyorum ki;  “Doğru sulamayla Urfa Türkiye’yi besler …”

 

Viranşehir’e neler yapıldı

Şanlıurfa’nın yanı sıra memleketi Viranşehir’e yapılan yatırımları da TBMM kürsüsünden aktaran Akyürek, şöyle konuştu:

“Bu yatırımların altında AK parti imzası var. Viranşehir’in bugün 200 yataklı bir devlet hastanesi var. 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu ve  Meslek Yüksek Okulu var. Gençlik Merkezimiz, insanlara iş sağlayan İŞKUR’umuz var. TOKİ’nin hızla yükselen konut projeleri var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız düşük gelirli vatandaşlarımıza 220 adet konut yapıyor. Yapımı tamamlanarak eğitime açılan 47 adet yeni okulumuz var.

Her köyüne rahatça ulaşımı sağlayan yeni asfalt yollarımız var.”

AK Parti Milletvekili Mehmet Akyürek, bu hizmetleri Şanlıurfa’ya, Viranşehir’e getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’na, kabine üyelerine ve sorunları çözmek için çalışan bürokratlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 13:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
muhtar
muhtar - 9 yıl Önce

bi̇r milletvekili süresi boyunca urfanın hangi vekilini mikrofonda gördünüz?
bakan faruk çelikten başka hangi vekil söz hakkı aldı ..ilkokul talebeleri gibi eller yukarı eller aşağı...bunlara vekil mi ilkokul talebesi mi siz söyleyin.

SIRADAKİ HABER

banner195