Title of a News Article

Akyürek’ten Urfalı zenginlere çağrı

 Akyürek’ten Urfalı zenginlere çağrı
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Urfalı zengin iş adamlarına çağrıda bulunarak, “3-5 Ortak bir araya gelerek organize sanayi bölgesinde fabrikalar kurun, işsiz gençlerimize istihdam sağlayın” dedi.

Şanlıurfa’da 4 gündür çeşitli temaslarda bulunan Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne (OSB) atanan Oktay Yaşar’ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Bu ziyaretin ardından Müdür Yaşar’ın yanı sıra OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim İletmiş ve sanayici iş adamları ile bir araya gelen Milletvekili Akyürek, sanayicilerin sorunlarını dinledi. Sanayici iş adamları, 2. OSB’de elektrik fiyatlarının yüksek oluşunu ve alt yapı tamamlanması konusunda taleplerini Milletvekili Akyürek’e ilettiler. Akyürek, yaptığı açıklamada, tüm milletvekili arkadaşları ile birlikte OSB’de geçmişte yaşanan sorunları giderdiklerini belirterek, elektrik ve altyapı sorununu da çözeceklerinin sözünü verdi. Akyürek, 1. OSB ile 2. OSB’nin birleşmesinin söz konusu olduğunu belirterek, bunu sevindiren bir gelişme olarak yorumladı.

“Büyük firmalar Urfa’ya yatırım yapıyor”

Özellikle Urfa’nın teşvik paketinde 6. bölgede bulunmasından dolayı çok büyük firmaların Şanlıurfa’da yatırım yaptıklarını dikkat çeken Akyürek, “Yakın zamanda Türkiye’nin önde gelen firmalarından dolan Eti de, Urfa’da fabrika için temel atacak. Buna benzer büyük firmalar da daha önce Urfa’ya gelmişti ve gelmeye de devam edecek. Urfa’da yatırımın artması ve işsizliğin önlenmesi için girişimlerde bulunuyoruz” dedi.

Milletvekili Akyürek, Urfalı zengin iş adamlarına da çağrıda bulunarak, “3-5 Ortak bir araya gelerek organize sanayi bölgesinde fabrikalar kurun, işsiz gençlerimize istihdam sağlayın. Urfa’daki potansiyel Ortadoğu’ya yeter. Şuanda Türkiye’de pamuğun 3/2’si Urfa’da üretiliyor ama bunun çoğu ilimiz dışında işleniyor. Bu Urfa’ya yakışmıyor, Urfa’nın da sanayide güçlü olması lazım. Bunun için tüm zenginlerimizden yatırım yapmalarını rica ediyorum ” diye ifade etti.

Yaşar; 17 Bin kişi istihdam ediliyor

OSB Müdürü Oktay Yaşar da, Şanlıurfa’da 200’e yakın aktif fabrika olduğunu ve yaklaşık 17 Bin kişinin istihdam edildiğini, bu sayının artması için OSB’de yatırımlar yapılması gerektiğini kaydetti. Yaşar ayrıca, Milletvekili Akyürek’in nezaket ziyaretinden dolayı da kendisine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 13:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
AHMET ucar
AHMET ucar - 10 yıl Önce

sayın vekilimiz çiftçilere çağrı yapmıyor zenginlere yapıyor güzel valla

SIRADAKİ HABER

banner195