Title of a News Article

Aslan, esnafı umutlandırdı

Aslan, esnafı umutlandırdı
banner206

Aslan, Esnaf eve siftahsız dönmeyecek
Essum Aslan, esnafın evine siftahsız dönmemesi için turizme dair projeler ile öne çıkacaklarını söyledi.
Saadet Partisi (SP) Karaköprü Belediye Başkan Adayı Essum Aslan, seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’nın önemli ticaret merkezlerinden olan Spot Pazarını ziyaret etti. Ziyareti sırasında esnafların sorunlarını da dinleyen Aslan, “Yaşanan sorunların çözülmesi noktasında bütün Şanlıurfalı hemşerilerimizle birlikte el ele verip çalışacağız. Esnafımızın işlerinin yoluna girmesi için değiştirmek gerekiyor.” dedi.
Tarım alanında sıkıntılar olumsuz etki yaptı
Şanlıurfa’nın tarım ve turizm kenti olduğunu esnafa anlatan Essum Aslan, “Vatandaşlarımız tarım sezonu kapandığında buraya gelip genel alışverişlerini yapardı. Burada genelde çiftçilerimiz alışveriş yaparlar. Ancak tarım alanında yaşanan sıkıntılar çiftçimizin de buraya uğramamasına neden oluyor.  Çiftçimiz her yıl sezonu zararla kapattığından dolayı esnaf da bu durumdan olumsuz etkileniyor. Bunun çözümü için bazı şeylerin değişmesi gerekiyor.” diye konuştu.
Her turist esnaf için iş demektir
Şanlıurfa’da turizmin de esnafın ileri üzerinde büyük bir etkisi olduğunu söyleyen Aslan, “Şanlıurfa tarih, kültür ve inanç turizmi alanında her şeye sahip ama bunu değerlendirecek bir yönetim yok. Biz bu boşluğu doldurup turizm alanında hayata geçireceğimiz projeler ile turizmi canlandıracağız. Kente gelecek her turist esnafımız için iş anlamı taşıyor. Bu yüzden turizm konusunda özellikle projeler üreteceğiz.”şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2019, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195