Title of a News Article

Aslan kırsalı gezmeye devam ediyor

Aslan kırsalı gezmeye devam ediyor
banner206

Karaköprü’nün Adayı Essum Aslan, Kına Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinleyip kendi projelerini anlattı.

Saadet Partisi Karaköprü Belediye Bakan Adayı Essum Aslan, Kraaköprü’ye bağlı kırsal mahalleleri ziyaret etmeye devam ediyor. Bu ziyaretleri kapsamında Kına Mahallesini ziyaret eden Aslan, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. Mahallede içme suyu, elektrik, alt ve üstyapı sorunlarının olduğunu belirten mahalle sakinleri Karaköprü’nün Adayı Essum Aslan’ı destekleyeceklerini söyledi.

Sorun varsa çözün için projelerde hazır

Mahalle sakinleriyle ev toplantısında bir araya gelen Essum Aslan, “Kırsal mahallelerimizde yani köylerde birçok sorun var. Bu sorunların başından sizlerin de dediği gibi içme suyu, elektrik, yol, alt ve üstyapı geliyor. Biz ekibimizle bu sorunların çözümü noktasında bütün projelerimizi hazırladık. İnşallah 31 Mart akşamı sizlerin teveccühü ile bu projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağız.” dedi.

Projelerimizi alana göre hazırladık

Kırsal mahallelerin üretim merkezi olduğunu söyleyen Essum Aslan, “Urfa’nın da ülkemizin de kurtuluşu köylerden geçer. Bu güne kadar köylerin kalkınması için ne sözler verilmişse tutulmamış. Köy benim işimdir. Biz köyümüzdeki sorunlarımızı çözmez ve köyümüzü kalkındırmazsak şehirdeki sorunları çözemeyiz. Köylerde imkan kalmadığı için tarla, sapan hayvanı bırakıp şehre kaçtık.”diye konuştu.

Köylerde üretim kalmadı

Köylerde üretim kalmadığından dolayı bugün sebze fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyen Aslan, “Bugün patlıcanın kilosu 15 lira biberin kilosu 15 lira olmuş. Bunun sebebi de köyde üretim olmamasıdır. Eskiden köye gittiğimizde herkesin bostanı vardı artık o da kalmadı. Bizim bunları tekrar hayata geçirmemiz gerekiyor. Bizim 86 kırsal mahallemiz var. Bunların birçok sorunu var ve bunları çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142