Title of a News Article

Aydınlık kimi destekleyecek?

Aydınlık kimi destekleyecek?
banner206
Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık, 5-6 Eylül’de düzenlenecek olan CHP’nin Olağanüstü Kurultayında Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini söyledi. 

UĞUR BUDAK
CHP, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında muhalif isimlerin çağrısı üzerine 5-6 Eylül’de Olağanüstü Kurultay yapma kararı almıştı. Kurultayda mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile parti içindeki ulusalcı kesimin desteğini alan Yalova Milletvekili Muharrem İnce yarışacak. CHP Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık, yapılacak kurultayda hangi adayı destekleyeceklerini Urfastar’a açıkladı.

 

81 İl Başkanı Kılıçdaroğlu’nu destekliyor  
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 İl Başkanı olarak 3 gündür Nevşehir’de toplantı yaptıklarını vurgulayan Başkan Aydınlık, yaptıkları toplantı sonucunda kendisi de dahil olmak üzere tüm başkanlarının Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını belirtti.

Nevşehir’de yaptıkları toplantıda çıkan sonucu basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracaklarını da dile getiren Aydınlık, “Kemal Kılıçdaroğlu’nu sosyal demokrat olduğu için, Doğu ve Güneydoğu için elini taşın altına koyduğundan dolayı destekliyoruz. Başörtüsüne sahip çıktığından ve çözüm sürecine destek vermesinden dolayı mevcut genel başkanımızı destekliyoruz. Başkanımızın, 8-9 Eylül’de yapılacak kurultaydan güçlü bir ekip ile yola devam edeceğini temenni ediyoruz” dedi. 

Hedef iktidara yürümek
CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenlenecek olan kurultayda güven tazeleyerek, güçlü bir kadro ile yola devam etmeyi planladığını kaydederek, “2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerde iktidara yürüyen bir parti olma yolunda ilerliyoruz” şeklinde konuştu.
81 İl Başkanı olarak çözüm sürecine büyük önem verdiklerini kaydeden Aydınlık, “Zaten CHP olarak çözüm sürecine destek veriyoruz, barışın devam etmesini istiyoruz. Bu doğrultuda seçimlerde mevcut genel başkanımızı destekleyeceğiz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 00:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195