Title of a News Article

Ayhan, Hilvan’da konuştu…

 Ayhan, Hilvan’da konuştu…
banner206

HDP Urfa Milletvekili adayları İbrahim Ayhan ile Gülcan Avcı dün akşam Hilvan'da HDP, DBP Gençlik Meclisleri ile DEM-GENÇ aktivistleri tarafından "Xwedî derkeve" hamlesi kapsamında düzenlenen şölene katıldı.

HDP, DBP İlçe yöneticileri, yurttaşlar ve yüzlerce gencin katılımıyla gerçekleşen şölende konuşan Ayhan; Kürt özgürlük mücadelesinin, yıllar önce Hilvan'da Kürt dili, kimliği ve hakları için canlarını feda ederek özgürlük ateşini tutuşturanlar sayesinde bugün aşamaya geldiğini vurgulayarak "Hilvan'da yakılan ateş Kobanê'de, Şengal'de yükseldi. Bugün eğer Kobanê'de büyük zafer kazanılıyorsa yıllarca önce Hilvan'da yakılan ateşin sayesindedir. Bu zafer Hilvanlı  ki şehitlerin sayesindedir. Onların anısı önünde saygıyla eğiliyorum."  şeklinde konuştu.

 

Ziya Çalışkan Haliliye ilçesinde ki çalışmalarına devam etti.

Bu arada seçim  çalışmaları kapsamında Haliliye İlçesinde çeşitli temaslarda bulunan HDP Urfa Milletvekili adayı Ziya Çalışkan, Urfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına (TESMER) bir ziyarette bulundu.TESMER Urfa Şu Başkanı İbrahim Halil Akman tarafından oldukça sıcak karşılanan Çalışkan, çalışmaları hakkında bilgi verirken, tüm kesimlerin Türkiye'nin en büyük demokrasi projesi olan HDP'ye destek vermesi gerektiğine vurgu yaptı. Çalışkan daha sonra Urfalı Demir ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Haliliye ilçesinde çalışmalarına devam eden Çalışkan daha sonra Urfa Sigorta Acenteler Derneği’ni (ŞURSAD) ziyaret etti. Çalışkan’ı  Dernek başkanı Nihat Fırathan karşıladı. Çalışkan, dernek üyeleri ile seçim çalışmaları ve Türkiye gündemi ile ilgili sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195