Title of a News Article

Ayhan partisinden istifa ediyor

 Ayhan partisinden istifa ediyor
banner206

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ın partisinden istifa ederek HDP’ye geçeceği öğrenildi.

3 Ocak 2014 tarihinde tutuklu bulunduğu Diyarbakır’daki cezaevinden çıkan Barış ve Demokrasi Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ın partisinden istifa ederek, Halkların Demokratik Partisi’ne geçeceği öğrenildi. Ayhan’ın yanı sıra 4 BDP’li vekilin daha HDP’ye katılması planlanıyor.

Bu arada yerel seçimlere doğu illerinde BDP, batı illerinde de HDP adı altında giriliyor.

Öte yandan daha önce de 3 BDP’li vekil partilerinden istifa ederek HDP’ye katılmıştı.

 

HDP nedir?

Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) yaklaşık iki yıl boyunca süren çalışmaları, birbirinden farklı siyasi ve kültürel hareketlerin özgürlük ve demokrasi paydasında birleşerek birlikte siyaset yapma pratiklerini geliştirmeyi amaçladı. Bu çalışmanın başarılı olması  sonucunda HDK'nın partileşerek Türkiye'de bir üçüncü yol oluşturması hedeflendi. Bu amaçla Halkların Demokratik Partisi (HDP) kuruldu. HDK'yı oluşturan örgütlerin kurduğu HDP, bir Türkiye partisi olma amacıyla bütün il ve ilçelerde örgütlenme çalışmalarını sürdürmekte.

 

HDK'nın amacı nedir?

HDK, Türkiye'de emek ve demokrasi güçlerinin, azınlıkların, ezilenlerin, dışlananların bir araya gelerek mevcut siyasete alternatif yeni bir siyaset oluşturma hedefiyle yola çıktı. Başta Kürt siyasi hareketi olmak üzere tüm etnik kimliklerin, din ve mezheplerin, kadınların, LGBT bireylerin, azınlıkların, çevre hareketlerinin  ve bağımsız bireylerin  kendilerini ifade edebilecekleri  bir platform oluşturmayı amaçladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 23:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195