Title of a News Article

Ayhan'dan Bakan'a 9 maddelik soru!

 Ayhan'dan Bakan'a 9 maddelik soru!
banner206

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, gündemde olan 47 Bin öğretmenin ataması ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bir takım sorular yöneltti.

Milletvekili İbrahim Ayhan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplamasını istediği soru önergesinde, Hükümet tarafından 47 bin öğretmen atamasının sağlanabilmesi için yasa tasarısı 03.03.2015 tarihinde Türkiye Büyük Meclis Başkanlığı’na sunulduğunu belirterek, “ Tasarının  Meclise sunulması beraberinde birçok soruyu ve atamanın hangi tarihte yapılacağına dair belirsizliği de gündemleştirdi. Türkiye'de on binlerce  öğretmen adayının atama beklediği bilinmektedir.  47  Bin öğretmenin atama girişimi elbet teki olumlu bir gelişmedir. En azından 47 bin adayı mesleğini icra etme imkânı elde edecek. Ancak bu atama oldukça yetersizdir. 47 bin öğretmen atamasının seçim yatırımı olduğuna dairde kamuoyunda ve basın yayın organlarında iddialar da çokça dile getirilmektedir” dedi.

Ayhan, bu bağlamda Bakan Avcı’ya şu soruları yöneltti;

1-        Türkiye’de atama bekleyen kaç bin öğretmen adayı vardır? Öğretmen adaylarının  branşlara göre dağılımı nasıldır?

2-        Bakanlığınızın verilerine göre kaç bin öğretmen açığı mevcuttur? Bu açığın branşlara göre dağılımı nasıldır?

3-        47 bin öğretmen ataması için yasanın Mecliste geçmesi ve cumhurbaşkanı tarafından onaylanması durumunda başvurular  ne zaman alınacaktır?

4-        Bakanlığınızca atamaların hangi tarihte gerçekleşeceğine dair bir takvim belirlenmiş midir?

5-        Atamaların seçim yatırımı olduğu, bundan dolayı da 7 Haziran seçimlerinden önce yapılacağı iddiaları doğru mudur?

6-        KPSS sınavlarının Temmuz’da yapılacağı biliniyorken öğretmen atamalarının seçimden önce yapılması sınava girecek olan öğretmen adaylarının mağdur edileceğini düşünüyor musunuz? Bu mağduriyetin önlenmesine dönük bakanlıkça ne gibi tedbirler alacaksınız?

7-        Ağustos ayında da öğretmen ataması olacak mı? Olacaksa kaç bin öğretmen ataması gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?

8-        47 bin öğretmen atamasının tamamı mı yoksa bir  kısmı mı seçimden önce yapılacak?

9-        47 bin öğretmenin ataması branşlara göre dağılımı nasıl olacaktır? En çok hangi branşlarda atama yapmayı planlamaktasınız?

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195