Title of a News Article

Ayhan'dan çağrı

Ayhan'dan çağrı
banner206
HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, IŞİD militanlarının kılık değiştirip saç ve sakallarını keserek Türkiye'ye geçtiğini duyumlarını aldıklarını belirtti, önlem alınması çağrısında bulundu. 

Ayhan, geçen pazar günü kontrolünü YPG ve ÖSO'ya kaptıran IŞİD militanlarının kıyafetlerini değiştirip saç ve sakallarını keserek Telabyad'dan kaçan Suriyelilerle birlikte Türkiye'ye geçtikleri duyumları aldıklarını söyledi. Ayhan, hükümetin IŞİD'e karşı tutumunu net şekilde ortaya koyması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: 
"Telabyad'dan Türkiye'ye yaşanan göç sırasında IŞİD örgüt mensuplarının kılık değiştirerek veya saç ve sakallarını keserek, bir takım şekillere girerek, Türkiye'ye geçtiklerinin duyumlarını aldık. Hatta bazılarının ise açık açık o haliyle geçiş yaptı. Tüm bu yaşananlar eğer doğruysa devletin kolluk güçlerinin bu konu üzerinde gereken çalışmayı yapması lazımdır. Şanlıurfa'ya geçen IŞİD'liler, burada bir takım tehlikeli eylemler içerisine girebilirler. Bu hepimiz açısından büyük bir tehlike arz etmektedir. Bunun önlemesi de hükümet ve güvenlik güçlerinin sorumluluğundadır. Buradan bir çağrıda bulunuyoruz. Elini kolunu sallayarak Türkiye'ye geçen bu örgütte karşı hükümetin net tutumunu ortaya koyması gerekiyor. Bunlar sadece Kürtlerin değil, tüm dünya insanının düşmanı niteliğindedir. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Asla bunların faaliyetlerine izin verilmemelidir."

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195