Title of a News Article

Bağlı, avukatlarla buluştu

.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı, Şanlıurfa Barosuna bağlı avukatlarla bir araya gelerek, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye destek istedi.

Otel El Ruha’da düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, partililer ve Baroya bağlı avukatlar katıldı.

Programda konuşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı, 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Kimin milletvekili olduğunun önemi olmayan bir seçime gidildiğini vurgulayan Bağlı, “Çünkü hakikaten Türkiye’nin kaderini belirleyeceği ve etrafımız çok ciddi anlamda Türkiye’yi kelimenin tamamı tedirgin edebilecek, Türkiye’nin sosyolojisinin, Türkiye’nin siyasal sistemini etki edebilecek bir dönüşüm gerçekleşmektedir. Bu dönüşümün gerçekleşme döneminde çok kıymetli olduğu bir seçimle karşı karşıyayız ve bu seçimde önemli olan hangi düşüncenin, hangi siyasi geleneğin iktidar olmasıdır. Kimin milletvekili olduğunun bir kıymeti yoktur, kimin bakan olduğunun kıymeti yoktur; Önemli olan Türkiye’nin esas hedefinin gerçekleştirmek için ortaya koymuş olduğu iradenin bir siyasal proje olarak tecelli etmesidir ve bu söylediğim bir nevi seçim sonuçlarıyla bir kez daha görmüş olduk ve tekrar yeniden bir seçim yapılmasına karar verildi.  Bildiğiniz gibi bu seçimde bir kader seçimidir Türkiye açısından ve bu Türkiye’nin geleceği ile ilgili çocuklarımızın ülkemizin geleceği ile ilgili. Gerçekten bu güne kadar karşı karşıya olduğumuz kritik seçimlerden birisidir. Önemli olan bu memlekette gerçekten farklılığın bir arada barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasına imkân tanıyan bir siyasal sistemin egemen olmasıdır” dedi.

Bağlı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

“Yönetimin nasıl işlendiğini bilmek istiyoruz, hukukun her birimizin kendisinden emin olduğumuz standartta olmasını istiyoruz ve bu konudaki bütün çabalarımızı bütün hedeflerimizi gerçekleştirmek için hepinizin bütün bu ülkedeki kaygı taşıyan insanların desteğine ihtiyacımız var. Bunun gerçekleştirmenin arifesinde bulunduğumuz bir süreçte Türkiye’nin nelerden karşı karşıya kaldığını hep birlikte müsaade ettik. Şu son bir cümle bizim birliğimiz sağlayan toplumsal sağ duyumuz hassasiyetlerimizdir. Bugüne kadar şiddetin, başka bir eylemin bu coğrafyada bir toplumsal siyasal yapılandırma beraberinde getirmemiş olmasının asıl nedeni insanların göstermiş olduğu toplumsal sağduyudur, insanların gösterdiği hassasiyettir. Son 10 yıl, 12 yıldır Ak Parti’nin kadim meselelerimizin  tamamını ama tamamının din, vicdan özgürlüğünü, Kürt meselesini, gayrimüslimler meselesi, Alevi meselesi gelir dağılımındaki adaletsizlik meselesi  bütün bunların sivil siyasetle ve demokrasi ile çözme noktasında ortaya koymuş olduğu irade tam da bir projeye dönüştürmek üzereyken, tamda bu mekanizma sorun çözmeye başlamışken bu mekanizma düştüğünü ispat  etmeye başlamışken nelerle karşılaştığımızı görüyorsunuz. Bunun hepsini vicdanlarınıza havale ediyorum inşallah önümüzdeki Kasım seçimi memleketimize Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olsun.”

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195