Title of a News Article

Bakan Arslan'dan flaş Urfa açıklaması

Bakan Arslan'dan flaş Urfa açıklaması
banner206
Bakan Aslan Bir dönem IMF el pençe olduğumuz dönemde Şanlıurfa’ya 3,5 katrilyon yatırım yaptık dedi. Bakan Arslan Urfaya büyük müjdeler verdi

 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal Karayollari genel Müdürü İsmail kartal TCDD Genel İsa Apaydın Deniz ve iç sular  işletmeleri Genel Müdürü Durmuş Ünüvar ve bazi Burokratlari ile bir dizi incelemede bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Şanlıurfa'nın durumu hakkında Bakanlara bilgi verdiği STK toplantsında STK Temsilcileri Özellikle karayolu ve demiryolu talebinde bulundular. 
Yatırımlar konusunda açıklamada bulunan Bakanı Ahmet Arslan, "Bundan 15 sene önce IMF kapılarında '100 milyon, 200 milyon dolar borç bulabilir miyiz' diye, el pençe divan durduğumuz bir dönemden, sadece Şanlıurfa'ya 3,5 katrilyon lira yatırım yapan bir dönemi konuşuyoruz. Bu bizim memnuniyetimizdir." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Ahmet Eşref Fakıbaba’nın daveti üzerine sabah saatlerinde kente gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, GAP Havaalanı'nda Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti milletvekilleri Kemalettin Yılmaztekin ve Halil Özcan, Mehmet Akyürek Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk ve bürokratlar tarafından karşılanan bakan Arslan ve Fakıbaba, polisevinde sivil toplum kuruluşları ve bakanlık bürokratlarıyla düzenlenen toplantıya katıldı.Kentte STK’ların gördüğü ve yaşadığı sorunların dile getirildiği toplantının ardından konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan, Şanlıurfa’ya bakanlık olarak çok önemli yatırımlar yaptıklarını ve yatırım rakamının 3 milyar 419 milyon lirası olduğunu belirterek, özellikle yol yapımı ve asfalt dökümü konusundaki çalışmalardan söz etti.

CAM KIRAN ŞANIURFA-AKÇAKALE YOLU

Şanlıurfa’da cam kıran ve can alan karayolu olarak bilinen Şanlıurfa-Akçakale yolu hakkında açıklamada bulunan  Bakan Aslan, “Şanlıurfa-Akçakale yolu, bu yol üzerinde hem köprülü kavşaklar var hem çevre yolu ile ilgili yapılacak işlemler var. Akçakale çevreyolu da bu işin içerisinde. Malumunuz burayı daha önce bölünmüş yol haline getirmiştik. Ancak satıh kaplamaydı. Buranın sıcak asfalt yapılmasıyla ilgili, toplam 15 km sıcak asfalt yapacağız. Hemzemin kavşaklar da var bu işin içerisinde. Önümüzdeki yıl bunu bitiriyoruz ancak geriye kalan sıcak asfalt çalışmasını da bu ihalenin devamında devam ettireceğiz. Ve kalan kısmın bütünün sıcak asfalt haline getirirken, standardını da yükseltiyoruz. Bu standart yükseltme kapsamında 17 tane daha kavşak olacak. Böylece bu yolunda standardı yükselecek çünkü hem Harran’ın hem de Akçakale’nin özellikle Şanlıurfa’ya yüksek standartta bağlanması bizim de ilimizin de önceliklerinden birisi” dedi.

GAP HAVAALANI 3 HAVALANI DURUMUNDADIR

GAP Havalimanı konusunda da açıklamalar yapan Bakan Aslan, Şanlıurfa’nın geçtiğimiz yıl 778 bin yolcuya hizmet verdiğini, bu yıl da 800 bin yolcuya ulaşılacağını dile getirdi. Bakan Aslan, “Sisten etkilenme gündeme getirildi. Daha önce ILS sistemleri dahil olmak üzere, pistleri cat 1 görüş mesafesine göre ayarlamıştık. ILS cat 2 şu an kurulmuş durumda. Zira Ankara ve İstanbul’dan sonra en iyi seviyede olan 3. havalimanı durumunda. 800 bin kişinin ağırlandığı havaalanları genelde cat 2 seviyesindedir, buranın da cat 2 seviyesinde olması çok önemli bir aşamadır” dedi.

Şanlıurfa’nın hızlı trenle tanışması ve uluslar arası koridorlara dahil olması için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Bakan Aslan şöyle konuştu; “Birinci amacımız İstanbul’dan başlayarak Gaziantep’e kadar ulaşan hızlı tren projesini Şanlıurfa’ya getirmek üzere çalışmaları başlatmıştık. Şanlıurfa-Gaziantep arası 150 km, bunun demiryolu kesin projelerinin yapılmasıyla ilgili temmuz ayında ihale çıkmıştık ve ön teklifleri almıştık. Bu ayın 20’sinde teknik ve mali teklifleri de almış olacağız. Ocak ayı içerisinde inşallah bitirip sözleşmeyi imzalayacağız. Böylece Gaziantep-Şanlıurfa projesini başlatacağız. Proje içerisinde Mürşitpınar Sınır Kapısında bir lojistik merkezinin yapılmasının çalışmasını da yapacağız. Şanlıurfa-Mardin arasındaki hızlı tren projesinin ön yeterlilik ihalesini yaklaşık 10 önce yaptık, teklifleri aldık. Onların incelemesi devam ediyor. Yine Şanlıurfa’nın sanayisini Diyarbakır’a bağlamış olmak adına 170 km olan o hattında önümüzdeki yıl içerisinde kesin proje ihalelerine çıkmış olacağız”

ŞANLIURFA'YA 3,5 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK

Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslan, şehrin geçmiş yıllara göre her anlamda ciddi gelişme gösterdiğini ifade ederek şunları söyledi;"Şanlıurfa'ya iktidarımız döneminde yapılan yatırımın toplam tutarı 3 milyar 419 milyon Türk lirasıdır, eski parayla 3 katrilyon 419 trilyon. Büyük bir para. Bundan 15 sene önce IMF kapılarında '100 milyon, 200 milyon dolar borç bulabilir miyiz' diye el pençe divan durduğumuz bir dönemden sadece Şanlıurfa'ya 3,5 katrilyon lira yatırım yapan bir dönemi konuşuyoruz. Bu bizim memnuniyetimizdir. Şanlıurfa'da 28 kilometre bölünmüş yol varken biz bunun üzerine 540 kilometre yol yapmışız. Bu yaklaşık 20 kat. Bugün 568 kilometre yolu olan bir kentteyiz."şeklinde konuştu

Yapılan açıklamaların ardan iki bakan kentin simgesi olan balıkgöl’deki Dergah Caminde İstanbul’daki bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden polis ve şehitler için okutulan mevlit programına katıldı. Bakanlar daha sonra balıklgöl’deki esnafları ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2017, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195