Title of a News Article

Bakan, Baydemir hakkında zehir zemberek konuştu

Bakan, Baydemir hakkında zehir zemberek konuştu
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçimleri kaybettikten sonra partilerine sert açıklamalarda bulunan BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir’e aynı sertlikte cevap verdi. Çelik, BDP’li Baydemir’e yönelik “Seçim öncesinde farklı bir görüntü, seçim sonrasında ise gerçek kimliklerinin ortaya çıktığını görüyorum” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,  bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar, Viranşehir ev Birecik ilçelerinde çıkan olayları değerlendirdi. Otel El Ruha’da düzenlenen toplantıya Bakan Çelik’in yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Faruk Badıllı ve AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Hanif Düzme de katıldı.

Çelik, konuşmasında BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir’e de yüklendi.

Viranşehir’de açıklanan seçim sonuçlarına göre: AK Parti’nin geride olduğunu belirten Çelik, “Bir AK Partilinin caddeye çıkıp, sokağa çıkıp eylemine şahit olan var mı? Demokrasi diyoruz, barış diyoruz, huzur ortamı diyoruz. Nasıl bir yaklaşımdır bu? Seçimi kaybettiğiniz yerdeki duruşunuz ile seçimi kazandığınız yerdeki duruş arasında hiçbir fark yok. Türkiye kamuoyu yanıltılmaya çalışılıyor. Sanki burada Birecik’te, Ceylanpınar’da, Viranşehir’de farklı şeyler oluyor da, sanki hükümetin gücü kullanılıyor da, sanki hükümetten yana yada iktidardan yana bazı şeyler oluyormuş gibi yanlış bilgilendirmeler yapılıyor. Hukuki süreçleri tamamlamadan, hak arama süreçleri tamamlamadan tahrike koyulmuş olan bir yöneliş var, bir yönlendirmeler var. Ne yazık ki vatandaşların onlarca iş yeri gerek Birecik’te, gerek Ceylanpınar’da, gerek Viranşehir’de kamu binaları yakılmış, yıkılmış durumdadır” dedi.

“Bir taraftan suçlu oldukları takdirde kendilerini güçlü göstermek için olmadık yalanlara da başvuruluyor” diyen Çelik, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yani seçimi kaybetmişsiniz, itirazda da kaybetmişsiniz, yani bunun karşılığında kabullenmek varken, yaptığınız davranış, ortaya koyduğunuz eylemler ne ifade ediyor hukuk devletinde, nasıl tanımlanması gerekiyor hukuk devletinde. Buna rağmen ilgili partinin Belediye Başkan Adayı dün ibretle konuşmalarını izledim. Kamu görevlilerine, Şanlıurfa’da seçilmiş olan insanlara ve tüm yetkililere dönük ağza alınmayacak hakaretlerini aynen kendisine iade ediyorum.”

 

“Diyarbakır’da vaat ettiği hiçbir projesini gerçekleştirememiştir”

Baydemir’e yönelik eleştirilerini sürdüren Çelik, kendisinin Diyarbakır’da ne hizmetler yaptığını çok iyi bildiklerini dile getirerek, “Diyarbakır’da 10 yıl içerisinde vaat ettiği hiçbir projesini gerçekleştirememiştir. Ama Urfa’ya gelerek adeta kuzu postuna bürünerek çok farklı bir görüntü arz etmiş, daha seçim biter bitmez de gerçek kimliği ortaya çıkmıştır bu ifadeleriyle. Keşke dün yaptığınız basın toplantısını seçim döneminde Urfalılarla konuşabilseydiniz bu ifadelerinizi, bu davranışınızı, bu tehditlerinizi keşke seçim öncesinde ortaya koysaydınız. Seçim öncesinde farklı bir görüntü, seçim sonrasında ise gerçek kimliklerinin ortaya çıktığını burada görüyorum” şeklinde konuştu.

Çelik, burada sesi çıkması gereken birileri varsa bunun milli irade olduğunu kaydetti.

Basın açıklamasının sonunda ilçelerde meydana gelen olaylar sonucunda kamu binaları, ev ve işyerlerinin zarar gördüğü fotoğrafları gösteren Çelik, basın mensuplarının sorularını cevaplaması ile toplantıyı noktaladı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195