Title of a News Article

Bakan Çelik destek peşinde

.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 16 Nisan’da yapılacak referandum için köy köy gezerek, vatandaşlardan ‘evet’ oyu kullanmalarını istiyor.

Şanlıurfa Milletvekili, Bakan Faruk Çelik, 16 Nisan’da yapılacak referandum oylaması için Şanlıurfa’da yeniden seçim çalışmalarına start verdi. Bakan Çelik, ilk olarak bugün Eyyübiye İlçesine bağlı Karaman Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çok amaçlı salon açılışını yaptı. Açılışa AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de katıldı.

Bakan Çelik, açılışın ardından köy ziyaretlerine çıktı. Taşlıca Köyü’ne giden Bakan çleik, burada vatandaşlarla buluştu. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Çelik, daha sonra 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çelik,  "Tek adamlığa değil dik adamlığa" diyerek, 'evet' oyu istedi.

Bölgedeki terör olaylarıyla ekonomi ve huzurun bozulmaya çalışıldığını belirten Bakan Faruk Çelik, "Bölgenin huzura ihtiyacı var. Burada işyeri müşteri bekliyor. Bu müşteri hem yerli olabileceği gibi, Şanlıurfa'dan, hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun turist alan bir şehrimizdi. Teröristler bu hareketliliği önlemek için vatandaşın aşıyla, işiyle oynar mahiyette düğmeye bastılar. Tabi onlar piyon. Onları bu düğmeye bastıran unsurları artık milletimiz görüyor. Yani neler yaptıklarını, Türkiye için neler düşündüklerini herkes ibretle izliyor ama onlar muvaffak olamayacaklar çünkü güçlü ve dirayetli bir hükumet var. Güçlü ve dirayetli bir cumhurbaşkanımız var. Tek adamlığa değil dik adamlığa, Hak ve hakikatten yana, doğrudan yana mazlumdan yana duruşunu sürdürdü, sürdürmeye devam edecek ve inşallah bu şer odakları Türkiye üzerindeki hesaplarında muvaffak olamayacaklar" dedi.

 

"Türkiye üzerindeki emellerini açık etmeye başladılar"

Avrupa ülkelerinin referandum sürecine müdahale ederek Türkiye üzerindeki emellerini açık etmeye başladığını dile getiren Bakan Çelik, "Bu kadar hadisenin yaşandığı bir süreçte herkesin süreci ibretle takip ettiği inancı içerisindeyim. Biz ne Hollanda'nın krallığına karıştık, ne Almanya'nın eyaletine karıştık, ne başka ülkenin yönetim tarzına karıştık, ne seçimine karıştık. Niye böyle seçim yapıyorsunuz, niye böyle bir sistemle yönetiliyorsunuz diye bir şey deme hakkımız var mı bizim, yok ama çok enteresan 16 Nisana doğru giderken sanki kendilerini ilgilendiren bir şey varmış gibi Türkiye'nin işlerine müdahale edecek noktaya kadar gelmiş bulunuyorlar. Yani aymazlıklarını veya Türkiye üzerindeki emellerini artık iyiden iyiye açık bir şekilde ortaya koymaya başladılar" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2017, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195