Title of a News Article

Bakan Çelik'ten zehir zemberek açıklamalar

.

Bakan Çelik'ten zehir zemberek açıklamalar
banner206

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, “Abdullah Gül Bey diğer cumhurbaşkanlarının seçildiği gibi seçilmiş olsaydı Türkiye bu sorunlara girmeyecekti. Bugün hayır oyu verenler bu ortamı sağlayanlardır, kimse kıvırmasın” diye konuştu. Fetullahçı Terör Örgütü'ne de tepki gösteren Bakan Çelik, "İndirilmiş bir din değil uydurulmuş bir din ortaya attılar. İhanetin adına hizmet diyorlar. Şantaj yapıp para topluyorlar himmet diyorlar” şeklinde konuştu.

Yüreğir ilçesinde bir mezbahane açılışını gerçekleştiren Bakan Çelik, daha sonra partisinin Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlediği İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, anayasa referandumu çalışmaları kapsamında Adana'da her bir vatandaşı ziyaret ederek anayasada yapılacak değişiklikleri anlattıklarını ve vatandaşları ikna etmeye çalıştıklarını aktardı. Yeni, 16 Nisan'da 81 ilde ortaya çıkacak evet iradesinin yüksek bir oy oranıyla Adana'ya yansıyacağını kaydetti.

AK Parti Adana milletvekillerini temsilen konuşan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı da 7 gün 24 saat Adana'da teşkilatlarla beraber saha çalışmaları yaptıklarına değinerek “Sıkılmadık el, ulaşılmadık mahalle, köy bırakmayacağız. Sizlerle bundan sonra her daim birlikte olacağız, beraber çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

TARİHİN EN BÜYÜK KUŞATMASI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise tarihin en büyük kuşatmasıyla karşı karşıya kaldıklarına değinerek terör örgütleri ve küresel hesaplara işaret etti.

Hollanda'nın da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edildiğini yeni duyduğunu kaydeden Bakan Çelik, pek çok gücün top yekün Türkiye'ye karşı durduğunu mesajını verdi. Halk tarafından püskürtülen 15 Temmuz darbe girişimini de hatırlatan Bakan Çelik, ilk darbenin 1876 yılında Sultan Abdulaziz'in tahttan indirilerek başladığını anlatan Çelik, 1912, 1913, 1960, 1980 ve 28 Şubat sürecinde yapılan darbe girişimi ve başarılı darbeleri hatırlattı.

Bakan Çelik, 28 Şubat post modern darbesinden zarar görenlerin bugün 'hayır' kampanyasına destek vermesini anlamadığını kaydetti.

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçileceği 2007 yılında 360 oyunlarının dönmesi nedeniyle bugünkü Cumhurbaşkanı-Başbakan çift başlılığı oluştuğunu öne süren Bakan Çelik, “Bugün hayır oyu verenler bu ortamı sağlayanlardır, kimse kıvırmasın. Abdullah Gül Bey diğer cumhurbaşkanlarının seçildiği gibi seçilmiş olsaydı Türkiye bu sorunlara girmeyecekti. Ama halk seçtiği zaman 2 başlılık dedikleri çıkıyor. Biri Başbakan biri Cumhurbaşkanı tablosunun oluşmasının sorumlusu CHP'dir. Meclisi terk edip 360 oyunlarını anti demokratik, hukuksuz biçimde oynayanların olduğunu akıldan çıkarmayalım” diye konuştu.

 

İHANETİN ADINA HİZMET DİYORLAR

Fetullahçı Terör Örgüt'üne (FETÖ) de tepki gösteren Bakan Çelik, “İndirilmiş bir din değil uydurulmuş bir din ortaya attılar. Bu anlayışla gençlerin beynini yıkadılar. Milleti korumak için verilen silahı millete doğrultan bir nesil ortaya çıkardılar. Hala gönül bağı olan varsa düşünmüyor mu 'Kendi tankı, silahını kendi milletine doğrultan bir genci nasıl yetiştirirsiniz? Kime uşaklık yapıyorsunuz?' diye soruyorlar mı kendilerine çok merak ediyorum. İhanetin adına hizmet diyorlar. Şantaj yapıp para topluyorlar himmet diyorlar. Sıkışıp kaçıyorlar hicret diyorlar. Bu kutsal kavramları kendi emelleri doğrultusunda kullanma gayreti içerisindeler. Hedeflere varmak için her yol mübah onlar için” diye konuştu.

Bazı Avrupa ülkelerinin tutumuna da sert çıkan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Faruk Çelik, o ülkeleri 15 temmuzdan sonra Türkiye'nin yanında bulunmamakla suçladı.

 

GEÇMİŞ KORKULARDAN, TORTULARDAN KURTULUN

Bakan Çelik, bazı medya organlarına ise şu sözlerle tepki gösterdi:

"Geçmişin zihinlerde bıraktığı tortu ve korkulardan kurtulun. Artık geride kaldı. 140 yıldır bu millete zindan ettiğiniz bu ülke eski ülke değil. Bırakınız 3 yılı, 3 saati, 3 dakikada dünyayı dar eder bu millet size. Milli iradeden yana olmayan medyadan kimseye fayda gelmez."

Muhalefetin 'tek adam' çıkışına da tepki gösteren Bakan Çelik, "Sanki CHP'nin genel başkanını Recep Tayyip Erdoğan atayacakmış gibi bahsediyorlar. Sanki Adanaspor - Adana Demirspor maçında ofsaytı Erdoğan verecek diye anlatıyorlar." diye tepki gösterdi.


Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195