Title of a News Article

Bakan Çelik'i sinirlendiren olay...

Bakan Çelik'i sinirlendiren olay...
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bozova İlçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Çiftçilerin desteklemelerine bloke koyan DEDAŞ’ı sert bir dille eleştiren Çelik, “DEDAŞ, partimize sabotaj yapıyor. Şimdi sıra bende DEDAŞ’ın canını okuyacağım” dedi. 

Çatak Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Bakan Çelikin yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mazhar Bağlı, AK Parti İl Başkan Vekili Cuma Ağaç, AK Parti Bozova İlçe Başkaı Mehmet Akgün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Us, Bozova Ziraat Odası Başkanı Suphi Aksoy ve muhtarlar katıldı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mazhar Bağlı, yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinin gerçekten çok kritik bir önem taşıdığını belirterek, “Bu seçimlerde tüm kardeşlerimizin gerekli hassasiyetlerini göstereceğine inanıyorum. Bu seçim kimin milletvekili olup olmayacağını gösterecek bir seçim değil, Türkiye’nin geleceğini belirleyecek bir seçimdir. Türkiye yine eski günlere mi yoksa Dünyanın gittiği tarihin ve zamanının ruhunu bulduğu bir değişimi ve dönüşümü yaşayacak bir yola mı girecek? Takdir sizin. Hiç endişeniz olmasın, biz emanetin gereğini yaparız. Bu seçimlerde çocuklarınızın geleceği için, Ortadoğu’nun geleceği için hassas davranacağını ve oylarınızı istikrardan yana kullanacağınızı düşünüyoruz” dedi.

Bakan Faruk Çelik ise, yaptığı konuşmada, “7 Haziran’dan sonra da Şanlıurfa’nın projelerini, Şanlıurfa’nın geleceğini Ankara’da konuşacağız. İl dışındaki birçok yatırımcı Urfa’ya gelerek yatırım yaptı. Şanlıurfa’da OSB’lerde 10 Bin, aşkın gencimizin istihdamını sağladık. Bunlar devam edecek” diye ifade etti.

“Artık dünün Şanlıurfa’sı yok bugün çok farklı bir Şanlıurfa var” diyen Çelik, şunları kaydetti,

“Dünün Güneydoğu’su yok, bugün çok farklı bir Güneydoğu var. Batı ile Doğu arasında yaşanan savaşları kaptan bir Türkiye var. 10 Yıl, 20 yıl önceki Güneydoğu ile bugünkü Güneydoğu’yu Batı illeri ile mukayese edildiği zaman çok fazla fakrın olmadığını göreceksiniz.

Ben siyasete girdiğim  2000 yılında muhtarların maaşı 99 Liraydı, bunu 900 Liraya çıkardık.”

 

“DEDAŞ, partimize sabotaj yapıyor”

Bakan Çelik, konuşmasında çiftçilerin desteklemelerine bloke koyan DEDAŞ’a da ağır sözlerle yüklendi. Urfa’da uzun süredir DEDAŞ rezaleti yaşandığını belirten Çelik, “Bu firma ile oturup protokoller imzaladık. Ancak DEDAŞ’ın yaptığımız hiçbir protokole uymadığını görüyoruz. Seçimler yaklaştıkça bizi mahcup ediyor. 650 milyon TL destekleme parası gönderdik. Ancak DEDAŞ çiftçilerimizin alacağına bloke koymuş. Şimdi sıra bende ben DEDAŞ’ın canını okuyacağım. Bunlar partimize sabotaj yapıyorlar. DEDAŞ yetkilisini aradım ‘ahlaksız herif’ dedim. ‘Çiftçinin hak ettiği desteklemeye neden bloke koyuyorsun’ dedim. Çiftçi borcunu ödemiş bloke konulmuş bu blokenin kaldırılması için hiçbir çiftçi ilçeden merkeze gitmek zorunda değil. DEDAŞ çiftçinin ayağına gidecek ve blokeyi kaldıracak” diye kaydetti.

Seçimler yaklaştıkça hiçbir ortamda bir araya gelmeyen CHP, MHP ve HDP’nin birleştiğini dile getiren Çelik, “Zannediyorlar ki, Türkiye’yi yönetecekler. Benim Bozovalı muhtarlarım da çok iyi biliyor ki eskiye dönmek felakettir. Dış ülkelerin senaryolarına uymayacağız. Milletimiz yine AK Parti’yi tercih yapacaktır. 8 Haziran’dan sonra AK Parti iktidarı ile birlikte 4 yıl boyunca seçim olmayacak ve tertemiz icraatlar yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, daha sonra muhtarların sorunlarını dinledi. Muhtarların yaşadığı bazı sorunlar anında çözülürken, bazıları ise not alındı. 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195