Title of a News Article

Bakan Çelik’ten flaş asgari ücret açıklaması..

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili ve aynı zaman Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Faruk Çelik, Şanlıurfa’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Muhalefet partilerinin asgari ücretle ilgili yaptığı açıklamalara değinen Bakan Çelik, “Birisi bir şey söyleyince diğerleri de kuyuya bir taş atmaya başladılar. Biz diyor 300 lira daha fazla veriyoruz, diğeri 5 bin liraya çıkardı. Bir başkası bin 800’e 2 bin liraya çıkardı. Böyle bir pazarlık konusu yapıp gittiler, bir diğer tartışma konusu sosyal güvenlik konusudur.

Ben sorumlu bir bakan olarak geçmiş yıllarda ana muhalefet partisi genel başkanının neler söylediğini nasıl aciz konuma düştüklerini, Sosyal Güvenlik Kurumunun nasıl işlevsiz hale geldiğini, milletin çaresiz, emeklilerin parasını alamayacak duruma geldiklerini gördük. Bugün sosyal güvenlik kurumu 77 milyon insanı kucaklıyor. 77 milyon insanın ilaç sorununu karşılıyor. Hem hizmet alanını genişletti hem sosyal güvenlik açıklarını indirdi. Türkiye’de sosyal güvenlik üzerinden bol keseden atmalardan dolayı büyük üzüntü duyuyorum.

Asgari ücreti 184 lira teslim aldık, her yıl 3-5 lira artan bir asgari ücret vardı. Şimdi asgari ücret 950 TL 1 Temmuz itibariyle bin TL olacak asgari ücret ve 50 kere söyledik asgari ücret bir geçim ücreti değil koruma ücretidir. Hiçbir iş yerinde bin liranın altında ücret teklif edilemez anlamı taşır. Kimseyi 800-900 liraya çalıştıramazsınız anlamı taşır. Çünkü bizim devletimiz sosyal devlet, sosyal devletin amacı vatandaşı korumaktır.” Dedi.

Bakan Çelik, “Bugün Şanlıurfa basınıyla bir araya gelip 4 yıllık geçmişimizin bir muhasebesini yapmak hem geleceğin Şanlıurfa’sını birlikte konuşma adına bir araya gelmiş bulunuyoruz. Türkiye son kritik bir seçimin virajında bulunuyor, umuyorum ki 7 Haziran’da yapılacak olan seçim Türkiye’nin geleceği açısından gerek istikrar, kalkınma, büyüme, bölgesel ve huzura katkı sağlayacak şekilde geçer ve bu birlikte yürüyüşün devamına vesile olur.”  

 

“TÜRKİYE ARTIK YEŞEREN BİR ÜLKE”

Türkiye’nin artık yeni dönemde yeşeren bir ülke olduğuna dikkat çeken Bakan Çelik, “Türkiye 90 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca birçok ekonomik modelleri yaşayan bir ülke, devletçi, karma ekonomi ve serbest piyasa modelini deneyen bir ülkedir.

Türkiye siyasi anlamda tek parti dönemlerinde yaşamış bir ülke, demokrasiye geçişi yaşamış bir ülke ve demokrasiye geçişle birlikte acıları ve tatlıları yine birlikte yaşamış olan bir ülkedir. Her yaşanan olay yeni bir sürecinde deneyimi olmuş ne yazık ki demokrasiye geçiş dönemimizden sonra istikrarlı dönemlerin çok kısıtlı olduğunu da belirtmek istiyorum.

50-60 arası, 66-70 arası ve 83-87 veya 90 arası dönemlerin dışında Ak Parti’nin iktidarda olduğu 2002-2015 yıllarını çıkardığımız zaman bunun arda kalan tüm yıllarının koalisyon yılları olduğunu ve bu istikrarsız süreçlerin kısa süreli iktidarların var olmasına ve kısa süreli iktidarla neticesinde de birçok uygulamanın gündeme geldiğini ve kaybedenin ülke insanımız ve ülke olduğunu yaşayarak görmüş nesilleriz.

Dünyanın çok avantajlı dönemlerinde ne yazık ki Türkiye çok başka işlerle meşgul olmuş kalkınmayı ne yazık ki ihmal etmiş, gelişmeyi ihmal etmiş ve siyasal çatışmaların, tartışmaların öne çıktığı yılları kayıp yıllar olarak geride bıraktık. Artık Türkiye’nin her alanda yeşeren bir ülke olduğunu görmek mümkün örnek vermek gerekirse geçtiğimiz yıl 1 milyon 400 bin istihdam gerçekleştiren bir ekonomik bünyemiz var.” Şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 19:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195