Title of a News Article

Bakan’ı terleten işçi...

Bakan’ı terleten işçi...
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sabah saatlerinde Şanlıurfa İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği’ni ziyaret etti.

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç ile birlikte İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği’ni ziyaret eden Bakan Çelik, dernekte bulunan inşaat işçilerinin sorunlarını dinledi. Bu sırada inşaat demir işçisi Şahin Çevik, iş bulmakta zorlandığını özellikle Suriye’den gelen vatandaşların yarı fiyatına inşaatlarda çalıştığını bundan dolayı iş bulamadıklarını anlattı.

Bakan Çelik ise, “Suriyeli kardeşlerimizi biz kucaklamasak kim kucaklayacak?” diyerek, şunları konuştu;

“Suriyeli kardeşlerimize, Urfalılar ve bizler yardım etmesek daha mı iyi olacak? Onların başına bugün ülkelerinde bombalar yağıyor ülkelerini terk etmek zorunda kalıyorlar. Müslüman, Müslüman’a kucak açmak zorunda, ekmeğimizi paylaşmak zorundayız. Biz Hükümet olarak, sende işçi olarak katkı sunmak zorundasın. Biraz sabırla bu sıkıntılar da aşılacaktır.”

Bakan Çelik, 5 çocuk babası Çevik’e de yardım sözü verdikten sonra dernekten ayrıldı.

 

Taziye ziyaretinde bulundu

Bakan Faruk Çelik, daha sonra Soru İmam Taziye Evi’nde Akbaş Ailesinin taziyesine katıldı. Taziyede Akbaş ailesine sabır dileyen Bakan Çelik ve beraberindekileri, daha sonra da Haleplibahçe esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

AK Parti Yöneticileri Bekir Han, Yusuf Yanmaz ve Emin Demirkol’un da eşlik ettiği Bakan Çelik, esnaf ziyaretinin ardından çeşitli temaslarda bulunmak üzere Birecik’e gitti.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2014, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195