Title of a News Article

Bakanlıkta havasından geçilmiyordu kovuldu...

Bakanlıkta havasından geçilmiyordu kovuldu...
banner206
Bir dönem Tarım Bakanlığını tek başına parmağında oynatan Fatih Akça kovuldu. Sağlık Bakanlığında çalışırken Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Eski Bakan Ahmet Fakıbaba'nın Meclisteki danışmanlığını yürüten Fatih Akça, 15 Temmuz darbe sonrası Ağustos 2016 tarihinde FETÖ ile bağlantısı olduğu için açığa alındı ve daha sonra tekrar görevine dönen Akça, Fakıbaba'nın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına getirilmesinden sonra Bakanlığa Özel kalem müdür vekilliğine getirildi. Fakıbaba'nın elekronik imza yetkisini alan Akça, bir süre sonra ise Yayınlar dairesine daire Başkanlığını ve TJK'da yüksek komiserlik görevi  yetkisini aldı. 


Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ardından Bekir Pakdemirli'nin Tarım ve Orman Bakanı olmasından hemen sonra Fatih Akça tekrar ön plana çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığının yeni kadrosu Fatih Akça geçtiğimiz gün Daire Başkanlığı ve danışmanlık görevine son verdiler. 

Tarım Bakanlığı binasında Fatih Akça' nın görevden alınmasının sevinçinin yaşandığı öğrenildi. Özellikle Bakanlığın bazı eski danışmanları Akça' nın görevden alınmasını memnuniyetle karşıladılar. 

Sağlık Bakanlığı kökenli Fatih Akça'nın bazı siyasileri devreye koyarak yeniden eski görevine dönmeye çalışacağı ve Bakan Bekir Pakdemir'liye ulaşmaya çalıştığı ileri sürüldü. 

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanlığı Destek hizmetleri daire başkanı iken, aynı dairede başka bir Dairede görevli Habip Aslan'ın görevden alınması tepkiyle karşılandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2018, 02:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kazım Candeniz
Kazım Candeniz - 5 yıl Önce

Bakanlıkta kendisini zaten kimse sevmezdi. Fakıbaba'yı bitiren isimlerden birisiydi. Bakan gibi muamele görüyordu. O dönemde yaşananları anlatmak mümkün değil. Fakıbaba'yı bitiren zaten kendisini dev aynasında görev ve Belediyeden getirdiği bazı isimlerdi.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142