Title of a News Article

Başbakan kim olacak?

Başbakan kim olacak?
banner206
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Köşk adayı olmasının ardından gözler, Ak Parti’de genel başkan ve Başbakan’ın kim olacağına çevrildi.
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde AK Parti'de yeni bir dönem başlayacak. Erdoğan, seçimlerin birinci turu olan 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçilse de 28 Ağustos'a kadar partinin başında kalacak. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmak üzere Meclis'teki yemin törenine giderken, Başbakanlık'tan ve AK Parti Genel Başkanlığı'ndan istifa edecek. Partideki değişim, bu aşamada başlayacak. Peki boşalan Başbakanlık koltuğuna kim oturacak? Kulislerde konuşulan Başbakan adayları Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının resmen açıklanmasıyla birlikte AK Parti'de genel başkanlık ve sonrasında Başbakanlık bayrağını devralacak isimlerle ilgili kulisler hareketlendi.

Habertürk'ten Şerife Güzel'in haberine göre kulislerde öne çıkan isimler şöyle;

BİNALİ YILDIRIM: Erdoğan'ın, Köşk'e çıkması durumunda hükümeti kurma görevini vereceği kişiler arasında eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın adı öne çıkıyor. Yıldırım'ın geçiş dönemi Başbakan'ı olarak partiyi 2015'e taşıyabileceği belirtiliyor. Yıldırım 3 döneme takılan isimlerden.

MEHMET ALİ ŞAHİN: Geçiş dönemi Başbakan'ı olarak ismi geçenler arasında Genel Başkanvekili Mehmet Ali Şahin de bulunuyor

ARINÇ-ATALAY: Kulislerde, Bülent Arınç ve Beşir Atalay'ın adı da sıkça konuşuluyor. İki isim, AK Parti'de ‘ağabey' olarak geçiş döneminde görev üstlenebilecek güçlü adaylar olarak telaffuz ediliyor.

ABDULLAH GÜL: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün partinin başına geçmesi, Köşk'teki devir teslimi izleyen 45 gün içinde gerçekleştirilecek kongrede mümkün görünüyor. Gül'ün Başbakan olarak görev alabilmesi için ya erken seçim yapılması ya da 2015 seçimlerinde aday olup milletvekili seçilmesi gerekiyor

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142